La pandèmia continua creixent i l’hospital de Berga ho nota: dues defuncions, un trasllat i set ingressos en una setmana

La pandèmia creix i es reflecteix a l’hospital. Segons les dades proporcionades pel centre, actualment hi ha 9 pacients ingressats amb diagnòstic de Covid-19. Són dos més que els que hi havia divendres passat.

En el decurs de l’última setmana hi ha hagut set nous ingressos per Covid-19, s’han donat dues altes i hi ha hagut dues defuncions. A més, un pacient ha hagut de ser traslladat a un altre centre hospitalari després que el seu diagnòstic es compliqués. Pel que fa als professionals, set persones de la plantilla segueixen aïllades a casa per culpa del virus.

Segons el portal de dades del Departament de Salut, el Berguedà encadena vint dies amb una velocitat de propagació del virus per sobre d’1, és a dir que des de principis de desembre la pandèmia creix. A finals de novembre, la comarca va arribar a ser el punt del territori català amb una positivitat i un risc de rebrot més baixos. Ara mateix la velocitat de propagació del virus és a 1,31 i el risc de rebrot, a 557.