Moció de censura a la Nou de Berguedà: Mercè Fuentes ha de deixar la vara i el nou alcalde és Josep Peixó

Els quatre regidors que fins ara completaven el govern de la Nou de Berguedà encapçalat per Mercè Fuentes li han retirat el suport i l’han fet deixar el càrrec. Aquest desembre han presentat una moció de censura conjuntament i han proclamat el fins ara regidor Josep Peixó com a nou alcalde del municipi. En declaracions a l’Aquí Berguedà, Peixó ha explicat que els quatre regidors no han encaixat amb la manera de governar de Fuentes: “No ens hem sentit partícips de moltes decisions. Passaven coses que afectaven a les àrees que, a priori, portem, i no ens n’assabentàvem, perquè ella [Fuentes] tirava pel dret”.

El nou alcalde explica que la decisió estava sobre la taula des de feia molt de temps però, amb la pandèmia, s’ha endarrerit fins aquest desembre passat. Peixó també ha volgut treure importància al fet que ell sigui el nou alcalde: “Ha estat una casualitat. Dels quatre que hi podíem optar era qui més disponibilitat tenia per fer-ho”.

Porta oberta a l’exalcaldessa

De cara als dos anys i mig que queden de mandat, l’objectiu dels quatre regidors és aconseguir el que s’havien proposat quan es van presentar: “Anar a la una i formar un equip, malgrat que hi hagi un alcalde que es posi davant i uns regidors que tinguin les seves àrees”. Pel que fa a Fuentes, el nou alcalde assegura que li demanaran si vol continuar al govern, encapçalant les carteres que se li van assignar però sense ser-ne l’alcaldessa, o bé si vol passar el que queda de mandat a l’oposició.

Evitar el despoblament

L’equip de govern vol acabar amb el monopoli privat de les parcel·les edificables del poble. De cara als propers mesos, volen comprar parcel·les des de l’Ajuntament, adequar el pla urbanístic perquè s’hi pugui construir habitatges i vendre-les a preus baixos per propiciar que gent hi vingui a viure.

Cinc independents

Les eleccions van propiciar tota una sorpresa pels regidors que actualment formen el govern de l’Ajuntament. Van presentar una llista d’independents amb cinc noms: Mercè Fuentes, Núria Rosa Rossetti, Josep Peixó, Josep Comellas i Roger Pagès. I se’n va presentar una altra, de Junts per Catalunya, amb Xavier Casals, que va acabar quedant fora. Els electors expliquen que van presentar un cinquè nom per evitar que el PP presentés un dels seus candidats fantasma i la plaça quedés en mans d’una persona que no s’hauria presentat al poble en tot el mandat.

X