Marea turquesa al Berguedà: Junts guanya les eleccions en 27 dels 31 municipis de la comarca

Victòria de Junts per Catalunya al Berguedà. La candidatura encapçalada per Carles Puigdemont i Laura Borràs ha estat la més votada en 27 dels 31 municipis de la comarca. Només se’ls ha resistit Cercs, Fígols i Sant Jaume de Frontanyà –on ha guanyat ERC– i la Quar –amb victòria per a la CUP.

El Berguedà és un exemple més de la força de Junts a l’interior del territori. ERC ha guanyat la partida a la candidatura de Puigdemont en bona part de les comarques del litoral, però Junts ha arrasat a l’interior. En clau comarcal, la sorpresa ha estat a la Quar, on la CUP ha atret el 35% dels vots emesos i s’ha endut la victòria. De fet, els cupaires han aconseguit uns 200 vots més que a les últimes eleccions al Parlament (2017) que els serveixen per ser la tercera força a la comarca.

El PSC, tot i no guanyar en cap municipi, també ha sumat uns 200 vots més que el 21-D i passa de ser la quarta força comarcal. I el PDeCAT ha fregat els 900 vots en la seva primera participació en unes eleccions en solitari.

En una posició molt diferent ha quedat Ciutadans, que ha vist com els 2.441 vots aconseguits en les últimes catalanes quedaven pràcticament en res. 290 vots en tota la comarca que van en sintonia amb la caiguda en picat que el partit ha experimentat a tot el país.

Els comuns també perden vots: passen dels 753 de fa tres anys als 475 d’aquestes eleccions. I el PP toca fons: dels 636 del 2017 han caigut fins als 249 d’aquest diumenge. En canvi, la ultradreta irromp a la comarca: Vox ha esgarrapat 421 vots i ha tingut suports en 22 dels 31 pobles de la comarca.

Repassa tots els resultats a la comarca i a cada poble a l’especial de l’Aquí Berguedà sobre el 14-F

X