Quatre de cada 10 persones del Berguedà no han anat a votar a les eleccions del 14-F

Quatre de cada 10 persones cridades aquest diumenge a les urnes del Berguedà, no han anat a votar. La participació a la comarca en aquestes eleccions al Parlament és la més baixa dels últims anys: un 58,04% que contrasta del tot amb el 83,3% que es va assolir el 21-D.

Hi ha hagut 17.889 votants que han deixat la seva papereta a l’urna, però hi ha hagut 12.935 persones que han decidit no fer-ho. Tot plegat també s’ha traduït en el suport final a les candidatures: si el 2017, Junts per Catalunya va guanyar les eleccions amb més d’11.000 vots; aquesta vegada Junts s’ha endut els comicis amb encara no 6.500 vots.

Per municipis, no hi ha massa diferències. A la majoria de pobles la participació ronda el 60%. Només en alguns dels pobles més petits de la comarca la xifra s’ha enfilat per sobre del 70%: és el cas de Gisclareny (84%), la Nou (78%), Sagàs (76%), Viver i Serrateix (74%), Castell de l’Areny (75%), Castellar de n’Hug (71), Castellar del Riu (72%) i Sant Julià de Cerdanyola (84%).

En canvi, a la capital, Berga, la participació és més a prop del 50% que del 60%. Només un 53% del cens ha anat a les urnes avui. Els altres grans municipis de la comarca estan un esglaó per sobre: Gironella ha registrat un 58% de participació; Puig-reig, un 56%; Bagà, un 62%; i Avià, un 64%.

Consulta totes les dades de participació al Berguedà, poble a poble, a l’especial de l’Aquí Berguedà sobre el 14-F

X