Els llits ocupats per pacients amb Covid-19 a l’hospital de Berga s’estabilitzen per sota de 10

L’Hospital Sant Bernabé de Berga continua tenint sis llits ocupats per pacients amb diagnòstic de Covid-19. És el mateix nombre que fa una setmana, després que en els últims set dies s’hagin produït tres ingressos, dues altes i el trasllat d’un pacient amb un diagnòstic que s’ha complicat. Pel que fa als professionals, també estabilitat: hi continua havent quatre treballadors aïllats a cada per culpa del coronavirus.

Les dades a nivell comarcal també reflecteixen aquesta estabilitat. El Berguedà ha aconseguit estabilitzar-se durant tota aquesta setmana per sota dels 15 contagiats durant els set dies anteriors. Tot plegat fa que tant la velocitat de reproducció (Rt) com el risc de rebrot s’hagin situat en un nivell moderadament baix: 0,78 de Rt i 77 de risc de rebrot. Malgrat tot, en una comarca amb poca densitat de població com el Berguedà, aquests dos indicadors poden canviar radicalment d’un dia per l’altre si es produeix un petit repunt de casos.

Per municipis, el 80% dels pobles de la comarca són verds i, per tant, no han registrat cap cas en els últims 7 dies. Només hi ha hagut casos als grans nuclis de població, com ara a Berga (4), Gironella (2), Puig-reig (3) o Casserres (3). A l’Alt Berguedà, en canvi, verdor absoluta: fins i tot als municipis més grans, com Bagà, la Pobla de Lillet o Guardiola.

 

 

X