La Fundació Horitzó vol solucions per acabar amb l’incivisme a les escales de la plaça Europa

Des de fa mesos, la Fundació Horitzó i, per extensió, els veïns de la plaça Europa viuen cada matí la mateixa situació. La zona de la plaça més propera a les escales que comuniquen amb el carrer Josep Badia i Sobrevias i la Rasa dels Molins queda plena de brutícia: burilles, cendra, pipes i, la setmana passada, fins i tot una defecació.
Els veïns creuen que l’acumulació de brutícia és perquè la zona és un punt de trobada de colles. I algun grup té per costum reunir-se a les escales de la plaça. Per intentar acabar amb l’incivisme, els veïns han plantejat la possibilitat de col·locar cartells en positiu que ajudin a fer palès el malestar que els genera l’acumulació de brutícia reiterada.
En declaracions a l’Aquí Berguedà, la patrona de la Fundació Horitzó Charo Díez recalca que “la solució no és assenyalar la gent que ho fa ni criminalitzar-los, sinó fer pedagogia”. En aquest sentit, Díez considera que “cal veure per què van allà” i reitera que “nosaltres no tenim cap problema en què s’estiguin davant la botiga, però sí que demanem que ho facin sense embrutar”.
La Fundació també ha demanat a l’Ajuntament de Berga que actuï i el govern assegura que ha avisat la Policia Local perquè controli més la zona. Alguns veïns també s’han queixat al Consell Comarcal, que és l’ens que gestiona la recollida de deixalles. Però de moment les mesures d’uns i altres no han pogut aturar l’incivisme i, des de la Fundació insisteixen que cal pedagogia: “Si calen més papereres, doncs es posen; i si cal un cendrer més gran, doncs es posa”.
172238044_3807549422669846_2814320263355316916_n
Les bosses de roba per reaprofitar s’han de portar en horari de botiga o bé deixar-les als contenidors taronja
L’altra problema que ha denunciat darrerament la Fundació Horitzó és que, a banda de la brutícia, des de fa molt temps cada matí es troben piles de bosses de roba per reutilitzar a les portes de la botiga. “És un altre tipus de regal. Aquest és ben intencionat i ho agraïm, però no és la manera”, insisteix Charo Díez.
Les bosses de roba s’han de dipositar als contenidors taronja que hi ha repartits per tota la ciutat o bé portar-los a la botiga de la Fundació Horitzó de la plaça Europa, però quan estigui oberta, no de nit.
172300840_3807549222669866_2794494659784376019_n