El turisme rural torna amb força després d'obrir el confinament comarcal

El sector del turisme rural a Catalunya recupera l’esperança després d’uns mesos amb nivells d’activitat pràcticament inexistents. Tot això a conseqüència de la fi del confinament comarcal que ha provocat que multitud de Cases rurals emplenin les seves bústies amb peticions de reserves.
I la pregunta és: què és el que fa tan atractiu el sector rural a Catalunya?

Comoditat i confiança

Les previsions actuals i, sobretot, de cara a la temporada d’estiu són molt optimistes pel que fa a l’índex d’ocupació de Cases rurals Catalunya.
Sí, la gent té ganes de viatjar, de moure’s, de viure, de sortir de la ciutat i, això, s’ha traduït en un augment de reserves de masies en zones rurals per passar uns dies de vacances i desconnexió amb la família o els amics.
L’oferta d’aquest tipus d’establiments a Catalunya és molt àmplia, però, sens dubte, dues de les zones tradicionalment més populars i on més varietat d’allotjaments rurals podem trobar són, indiscutiblement, Girona i Berga, per la seva posició estratègica entre muntanyes.
Les cases i empreses de turisme rural com Naturaki, empresa destacada del sector a la zona de Girona, confirmen aquestes previsions i es mostren positius de cara a l’estiu.
I és que són moltes les raons que fan que escollir aquest tipus de turisme sigui una de les millors opcions en temps de pandèmia.
En primer lloc, en un context on es convida a buscar zones poc densificades i espais oberts, la proposta de les cases rurals encaixa a la perfecció, on l’aire lliure i les activitats a la natura són els protagonistes.
Es poden realitzar un munt d’activitats, creant un ambient aventurer o més relaxat en funció de les necessitats de cada grup o, inclús, de cada membre de la família.
Alhora, la majoria d’allotjaments ofereixen facilitats respecte a possibles cancel·lacions. Anteriorment, la tònica general era aplicar càrrecs a les anul·lacions de reserves. Així i tot, actualment, són moltes les empreses que opten per facilitar, sense recàrrec, aquestes anul·lacions oferint, per tant, una major seguretat enfront de la incertesa.
patrocinat_2

Augment del turisme de proximitat

Les associacions de cases rurals afirmen que, tradicionalment, el seu percentatge de clients estrangers arribava al 80%, fet pel qual els preus i activitats es trobaven encarats a aquest tipus de públic.
La crisi per Coronavirus ha suposat un canvi de paradigma i ha provocat que el sector rural s’hagi d’adaptar al seu nou públic objectiu, clients catalans. Fet pel qual han abaixat, de manera general, un 20 % els preus i han adaptat les activitats per tal d’adaptar-les i fer-les més atractives de cara al públic català. 
Per tant, tot i que la situació actual no és totalment la que necessita el sector pels mesos extremadament durs on la facturació ha sigut pràcticament inexistent, sí que és un pas endavant i una visió molt optimista del futur pròxim, com a resultat de les característiques pròpies del turisme rural, les quals encaixen extremadament bé amb les limitacions i precaucions que s’han de prendre a causa de la pandèmia de la covid-19.