Un tiquet de compra al petit comerç per accedir a una cursa d’obstacles inflables que canviarà de lloc cada setmana

El comerç i l’oci tornen a unir-se en matrimoni. Aquest estiu la Federació del Comerç Berguedà -la unió de totes les associacions de botiguers de la comarca- aposta per vincular el consum en comerços de proximitat amb una cursa d’obstacles inflables que cada cap de setmana s’aturarà en un municipi diferent de la comarca. La idea és que un tiquet de compra en una botiga del poble serveixi per poder accedir de franc a l’atracció, el cap de setmana que faci parada al municipi.
El tret de sortida de la campanya és aquest cap de setmana, amb la primera parada de l’atracció, que serà al camp de futbol d’Avià, dissabte 26. Diumenge de la setmana següent, dia 4 de juliol, l’atracció s’instal·larà davant del pavelló poliesportiu de Gironella. La tercera parada serà diumenge 11 de juliol, al camp de futbol de Guardiola de Berguedà. Després, l’activitat es traslladarà al passeig Riera de la Sala de Puig-reig, diumenge 18 de juliol. Dimecres 21 de juliol hi haurà l’aturada a Berga, a la plaça de la Font del Ros. Dimecres següent, 28 de juliol, els inflables seran al passeig de la Indústria, també a Berga. I el ‘tour’ acabarà el 8 d’agost al camp de futbol de Bagà.
WhatsApp Image 2021-06-22 at 12.44.57

Un concurs de televisió entre entitats

L’atracció serà a cada punt durant tres hores, de 5 de la tarda a 8 de la nit. Ara bé, en les cinc primeres cites del calendari (Avià, Gironella, Guardiola, Puig-reig i la Font del Ros de Berga) només estarà oberta al públic durant dues hores. L’altra hora serà per al rodatge d’un programa de Televisió del Berguedà, el Berguedà Prix, que enfrontarà entre tres i quatre entitats o clubs esportius cada setmana a través de la cursa d’obstacles.
A Avià, Gironella, Guardiola i Puig-reig, l’hora reservada per al programa de televisió és la primera, de 5 a 6 de la tarda, mentre que les altres dues (de 6 a 8) serà per al públic general. A la Font del Ros, l’escenari de la gran final del concurs televisiu, l’hora del programa serà l’última, de 7 a 8, mentre que el públic podrà accedir a l’atracció de 5 a 7 de la tarda. Els altres dos dies de la gira, al Vall de Berga (28 de juliol) i al camp de futbol de Bagà (8 d’agost), no hi haurà programa de televisió i, per tant, les tres hores seran d’obertura per al públic.
En total hi ha confirmats quinze equips al concurs televisiu. Aquesta setmana, a Avià, s’enfrontaran l’Handbol Berga, l’Esplai CquiE, el Grup de Joves d’Avià i el Club Esportiu Berga. A Gironella, s’enfrontarà l’Agrupació Teatral La Farsa, l’Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, el Bàsquet Puig-reig i el CCR Alt Berguedà. A Guardiola, els participants seran els Castellers de Berga, el FC Montmajor, l’AEiG Sebastià Montraveta i l’Esbart Cadí Bagà. Finalment, a Puig-reig s’hi veuran les cares el grup Colònies a Borredà, l’escola FEDAC Gironella i l’associació Berga Comercial. Hi havia un setzè equip confirmat, però finalment ha renunciat a fer-ho.
El millor equip de cada setmana passarà a la gran final del concurs, que serà a la Font del Ros, el 21 de juliol. L’organització, això sí, ha fet una crida a la població perquè aprofiti l’hora de rodatge del programa per animar a les entitats participants. El programa es gravarà el cap de setmana, però s’emetrà en diferit el divendres següent.
WhatsApp Image 2021-06-22 at 11.04.06
 

Presentació de la campanya d’estiu del comerç al Berguedà, amb representants d’alguns municipis participants. MARC CANTURRI

X