Puig-reig porta el Vieer Fest a Cal Marçal amb la idea d’anar a l’Ametlla quan no hi hagi pandèmia

El Vieer Fest, la mostra de cervesa artesana i producte de proximitat que des de fa anys va de colònia en colònia de Puig-reig, aquest any s’atura a Cal Marçal. Serà el primer diumenge de juliol, el dia 4, a tocar dels jardins de la colònia, a l’antic camí que comunicava Cal Pons i Cal Marçal. L’organització prepara una edició amb aforament molt reduït per evitar la propagació del virus: venen d’acollir més de 1.000 visitants en l’edició del 2019, i aquest any faran dos torns (matí i vespre) de només 150 persones per tongada.
L’edició del 2020 de la mostra es va haver de suspendre pel coronavirus. L’organització començava a tenir-ho tot a punt per fer-la a l’Ametlla de Merola. Els anys anteriors havien portat el Vieer Fest en punts desconeguts de les colònies del municipi, i per primera vegada volien optar per portar-la en “una colònia viva”. Per això tenien l’engranatge a punt perquè fos “una festa grossa”, però la Covid-19 els va aixafar la guitarra. Aquest any també han patit per poder-la organitzar, però finalment s’han decantat per Cal Marçal. La bala de l’Ametlla de Merola se la guarden per la pròxima edició, quan ja no quedi cap seqüela del virus i es pugui fer una edició “per la porta gran”, sense restriccions.
Per aquesta edició, a Cal Marçal, han buscat un nou lloc desconegut, el camí que comunicava la colònia amb Cal Pons, i hi faran una versió de butxaca, però que manté aspectes d’altres edicions. Es tornen a fixar en els elements essencials que la fan possible, i en aquest aspecte hi pren especial importància el riu, que serà a tocar de la fira. El consideren el pal de paller del projecte, per la importància que té pel poble i perquè els transmet “la força i les ganes” de tirar endavant el projecte. Els organitzadors n’han parlat en una roda de premsa on han anunciat que recuperen la festa, després d’un any d’aturada forçosa.
Com a anècdota, la mostra inicialment estava pensada a la vora de la Caseta dels Pescadors, però el temporal de la setmana passada va afectar la zona i l’organització ha hagut de canviar d’ubicació. El remei ha estat travessar el riu, anar a l’altra banda de la llera i fer-la a tocar dels jardins de Cal Marçal.
 
Reserves en línia
El torn de matí serà de 2/4 de 12 a les 3 de la tarda; i el segon, de les 5 a 2/4 de 8 del vespre. Els interessats en assistir-hi hauran d’apuntar-se a través d’un formulari en línia. Cal apuntar-s’hi en grups de 2 a 10 persones. Aquest grup serà la bombolla de cada assistent, un cop arribi a la zona. S’assignarà una zona a cada grup i els seus integrants podran moure’s per la fira per anar a buscar productes als estands, però sempre hauran de tornar a la zona assignada per consumir-los i respectar les restriccions.

X