Estabilitat en els nous casos setmanals de COVID-19 al Berguedà

La pandèmia s’estanca al Berguedà i no creix ni decreix en el transcurs dels darrers 7 dies amb dades consolidades. En el període que va del 10 al 16 d’agost s’han detectat al Berguedà un total de 46 casos de coronavirus, 1 més que en el període anterior (del 3 al 9 d’agost). Aquestes són les dades que ofereix el Departament de Salut de la Generalitat.
Pel que fa a nous ingressos de berguedans en algun hospital de Catalunya, la xifra ha baixat a 1, quan la setmana passada van ser 4 persones les que van requerir assistència hospitalària. L’indicador de defuncions per COVID-19 es manté a 0, cosa que passa des del passat 6 de maig. En total, des del març de 2020, s’han comptabilitzat 4.132 casos de coronavirus, 378 berguedans han requerit hospitalització i s’han produït 201 defuncions.

Gràfic de nous positius, hospitalitzats i defuncions des de la segona onada.
La taxa de positivitat al Berguedà ha augmentat un mica respecte fa set dies, concretament al 4,38%, encara per sota del 5% recomanat per l’OMS per mantenir l’epidèmia sota control. Per municipis, s’ha registrat un fort augment de casos a la Pobla de Lillet, amb un brot de 19 persones contagiades de coronavirus, quan ara fa una setmana no se n’havia registrat cap de nou. A Berga, els contagis han disminuït considerablement passant de 36 a 20 en set dies. Tot i aquesta baixada, avui hauria començat el toc de queda que la justícia ha tombat i que, finalment, no s’aplicarà. La resta de municipis de la comarca registren casos puntuals amb 3 notificacions a Gironella, 2, a Puig-reig i Borredà; i 1, a Bagà.

Gràfic de nous positius setmanals per municipi de les últimes 10 setmanes. Apareixen els municipis dels quals la Generalitat informa de dades.

La vacunació no s’atura i els berguedans de més de 16 anys amb la pauta completa és del 74,5%. Per grups d’edat, els majors de 50 anys ja superen el 80% de població amb les dues dosis de la vacuna, i als grups més joves (on s’ha obert més recentment la possibilitat per vacunar-se) superen amb escreix el 50% de persones que han rebut les primeres dosis de la vacuna.

X