La justícia tomba el toc de queda a Berga

El toc de queda que havia d’entrar en vigor la pròxima matinada a Berga per frenar els contagis de coronavirus no es podrà aplicar. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha tombat el confinament nocturn a la majoria de municipis on la Generalitat n’havia fet la petició, entre ells, Berga. De fet, el toc de queda d’1 a 6h només s’aplicarà als municipis següents: Alcarràs, Amposta, Arenys de Munt, Badia del Vallès, Balaguer, Banyoles, Calafell, Celrà, Cervelló, Gelida, Manlleu, Martorell, Montblanc, Móra d’Ebre, Palafolls, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Sarrià de Ter i Torroella de Montgrí.
Al tribunal, no li ha agradat que la Generalitat hagi canviat les regles a mig partit. Fins ara, s’havien de confinar a la nit els municipis de més de 5.000 habitants que tinguessin una incidència acumulada de més de 250 casos per cada 100.000 habitants en els últims set dies. Amb la millora de les dades, la majoria de les poblacions afectades havien de sortir de la llista aquesta setmana. Però Salut va anunciar ahir per sorpresa que rebaixava el llistó, i que confinaria ara els municipis amb una incidència de més de 125 casos. Berga en té avui 151, i fins ara s’ha escapat de tots els tocs de queda d’aquest estiu. En l’última setmana, s’han detectat per antígens o per PCR 26 positius de Covid a la ciutat.
Els jutges troben injustificat el canvi de criteri i mantenen només el toc de queda als municipis amb més incidència. En una resolució, diuen que el Procicat vol aplicar el toc de queda per raons d’ordre públic, i no sanitàries. El TSJC havia donat el vistiplau fins ara a totes les peticions de confinament nocturn que ha fet la Generalitat en aquesta cinquena onada de la Covid-19. Abans d’aplicar-se, el tribunal s’hi ha de pronunciar, perquè el toc de queda restringeix el dret fonamental de la lliure circulació.

Màxim: 10 persones

El tribunal, en canvi, sí que avala la resta de mesures que estaven vigents fins ara, com ara la limitació de 10 persones en reunions familiars i social i limitació del 70% de l’aforament en actes religiosos a tot el territori de Catalunya.
 

X