El 7è Festival de Poesia Vila de Gironella crea un concurs poètic i dedica un mural a Jordi Cussà

L’organització destaca els set anys de trajectòria del festival i el creixent interès que ha despertat entre els assistents

La setena edició del Festival de Poesia Vila de Gironella arriba carregada de novetats. La principal organitzadora, l’entitat CalamArts en Tinta, ha creat un premi de poesia, que donarà una dotació econòmica al guanyador i li oferirà ser un dels poetes convidats a l’edició del festival. A més, l’editorial Neret Edicions ha acordat amb l’organització publicar el poemari amb les obres que surtin del festival. La primera edició del concurs ja ha rebut 80 poemes.

L’entrega del premi es farà el 15 d’octubre, divendres vinent, a les 7 de la tarda, a l’Espai Santa Eulàlia. La cerimònia també servirà per homenatjar el poeta mossèn Climent Forner, serà conduïda per Quirze Grifell i comptarà amb una actuació del cantautor Guillem Ramisa.

A banda, aquest any i en el marc del festival, l’Ajuntament i l’entitat organitzadora faran un moral d’homenatge al recentment desaparegut Jordi Cussà. L’ha fet Jordi Morales. També hi haurà els tradicionals recitals: es faran cada dijous, a les 8 del vespre, durant quatre setmanes a partir del 22 d’octubre. Com sempre, en tots ells conviuran poesia i música.

El 18 i el 25 d’octubre, de 19 a 21 h, la biblioteca de Gironella acollirà un taller de Poetry Slam a càrrec de Salva Soler. El 22 d’octubre, a les 6 de la tarda, hi haurà l’hora del conte, a càrrec de Raúl Benéitez. El 24 d’octubre, a les 6, es farà un espectacle poètic-musical a l’Espai Santa Eulàlia, amb Manel Camp al piano i Pep Garcia com a rapsode. I finalment, la poesia també arribarà a la gent gran, amb una sessió poètica a la Residència Sant Roc, el 5 de novembre a dos quarts de 5 de la tarda.

Durant tot el festival hi haurà exposicions permanents: a la biblioteca, amb dibuixos de Carme Freixes i poemes de Montserrat Altarriba; i als aparadors dels comerços, amb els versos a càrrec d’EvaM Lletres.

Consulta tots els actes del Festival de Poesia Vila de Gironella al Sortim, l’agenda cultural de l’Aquí Berguedà

X