Junts reitera que rebutja la incineradora de Cercs i promet lluita política per aturar el projecte

La formació assegura en un comunicat que farà el que calgui per impedir la seva construcció a la zona de la central tèrmica

Pla general de la central tèrmica. ESTEFANIA ESCOLÀ / ACN

FOTO. ACN

Junts per Catalunya reitera la seva distància respecte al govern de Cercs pel que fa a la incineradora. La formació assegura en un comunicat que rebutja la incineradora i que farà el que calgui, des del punt de vista polític, per impedir la seva construcció a la zona de la central tèrmica.

El partit considera que la incineradora “no obeeix al model de comarca desitjat ni als cànons de sostenibilitat que s’estan impulsant des de les polítiques mediambientals, turístiques i econòmiques”. Per tot plegat, Junts diu que presentarà mocions i propostes de resolució mitjançant tots els seus càrrecs electes per tal de demanar la paralització definitiva de la incineradora, a Cercs o a qualsevol altre lloc de la comarca.

Tot això, hores després que s’hagi fet públic que els promotors de la incineradora no tiren la tovallola i tornen a intentar alçar-la a la central tèrmica. Han presentat una proposta de Pla de Millora Urbana, que és just el document que els faltava fa un any i que va empènyer el Govern de la Generalitat a tombar-los el projecte. Ara l’alcalde de Cercs, Jesús Calderer (que és de Demòcrates, però els últims anys gairebé sempre s’ha presentat a les eleccions sota el paraigua de Junts), insisteix que és partidari d’estudiar el projecte, malgrat que s’han aprovat mocions a tots els ajuntaments de la comarca contràries a la incineradora.