Núria Roca, de Gironella, proclamada pubilla de les comarques barcelonines 2021

El Berguedà torna a sucar al Nacional de Pubillatge. La pubilla de Gironella, Núria Roca, ha estat proclamada aquest cap de setmana pubilla de les comarques barcelonines 2021. Ha estat en una gala a Seva, a Osona, que ha servit per acomiadar les deu persones que han portat les bandes i les faixes nacionals durant dos anys, ja que la pandèmia va impedir que el 2020 es renovessin els càrrecs.

Feia quatre anys que el Berguedà no aconseguia un títol nacional de pubillatge. En concret, des d’aquell 2017 que va passar a la història en l’àmbit comarcal: l’hereu de Catalunya era Èric Parcerisa, de la Valldan, i la pubilla i l’hereu de comarques barcelonines eren Mireia Roca i Oriol Riba, tots dos de Gironella. En els dos certàmens nacionals que van venir després, les faixes i les bandes van anar a parar fora de la comarca… Fins ara, que la gironellenca Núria Roca n’hi torna a acostar una.

Durant tot el cap de setmana, 30 candidates i 17 candidats d’arreu de Catalunya han participat en els exàmens que han servit per proclamar els nous títols nacionals. Marta Ferret, de Sitges, és la nova pubilla de Catalunya, i Joan Grebol, de Pineda de Mar, el nou hereu. La parella de Núria Roca a les comarques barcelonines serà Oriol de Antonio, d’Arenys de Mar. Maria Ramonet, de Solsona, i Jordi Noria, d’Almacelles, seran la pubilla i l’hereu de lleidatanes. Susanna Ortega, de Breda, i Gerard Badia, de Maçanet de la Selva, seran els representants de gironines. I Blanca Morales, d’Ascó, i Andreu Musté, de Tarragona, la pubilla i l’hereu de tarragonines.

X