Nova il·luminació per als edificis històrics de Gironella

Es canviaran les actuals làmpades d'alogenurs i VSAP per llums més eficients i que permeti més dinamisme de control

La il·luminació de diversos edificis històrics de Gironella es renovarà durant el pròxim mes. En concret, es canviaran les actuals làmpades d’halogenurs i VSAP per llums més eficients. Els espais que gaudiran de la millora són la plaça i la façana Ajuntament, la Torre del Rellotge, el Pont Vell, la muralla de la plaça de l’Ajuntament, la Torre de l’Església Vella, l’Església de Santa Eulàlia i la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou.

Les actuals làmpades generen un consum energètic elevat i poc dinamisme de control. Amb la renovació, que durarà un mes, es reubiquen els punts de llum a un emplaçament més òptim per a l’obtenció d’una millora en els nivells d’il·luminació dels edificis i monuments històrics.

El projecte el fan a mitges el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Gironella i és possible gràcies a una subvenció del Pla de Foment de Turisme Territorial del 2019. En total, l’actuació costa 48.170,66 euros.

Josep Lara, president del Consell Comarcal del Berguedà, creu que “aquesta actuació de millora de la il·luminació dels edificis històrics de Gironella tindrà un doble benefici pel municipi i per la comarca. Per una banda, amb la nova il·luminació els monuments lluiran més i seran més atractius per atraure turistes; i per l’altra es millorarà l’eficiència energètica, un tema també rellevant per aconseguir ser més sostenibles”.

Lluís Vall, regidor de Turisme de l’Ajuntament de Gironella, explica que “l’aposta pel turisme a la nostra vila és clara, per això fa any que fem inversions en restauració, consolidació i millora dels espais patrimonials. Vall afegeix que “fer-los més amables als visitants i millorar la seva experiència és clau” i destaca que “amb la nova il·luminació ressaltarem més aquests elements, donant-los a la vegada modernitat i també millor eficiència”.

X