El JAB agafa el relleu del Club Atlètic com a organitzador de la Sant Silvestre de Berga

La Sant Silvestre de Berga canvia d’organitzadors. El JAB agafa el relleu del Club Atlètic Berga, que ha portat la batuta de la cursa durant 21 anys. Ara, per a la 22a edició, el JAB agafa el timó i ho farà mantenint l’essència, però introduint-hi novetats.

Punts quilomètrics d’animació

Un dels canvis més visuals serà en cada punt quilomètric de la cursa. Quan els corredors completin el primer quilòmetre de cursa, passaran per sota d’un arc que els ho indicarà. I així, successivament, quan completin el segon, el tercer i el quart quilòmetre. Aquests quatre punts se’ls repartiran el CEB, l’Handbol Berga, el Bàsquet Berga i el Club Esportiu Berga. La meta, el quilòmetre 5, serà dinamitzada pel JAB.

Retocs en el recorregut

Els nous organitzadors també aplicaran petits canvis en el recorregut de la cursa. El president del JAB, Alfonso López, ha explicat a l’Aquí Berguedà que augmentaran uns metres la distància de la cursa perquè l’itinerari clàssic no acabava d’arribar als 5 quilòmetres. Per corregir-ho, aquest any els participants faran la rotonda del passeig de la Pau per fora (i no per l’interior, com fins ara) i faran el mateix a la rotonda de l’institut, a la plaça Gernika. Per acabar d’afinar els 5.000 metres, se situarà la sortida i l’arribada més amunt o més avall del Vall.

Curses fins a infantils

La Sant Silvestre serà el 31 de desembre a les 6 de la tarda. Abans, a les 4, es disputaran les habituals proves infantils al llarg del passeig de la Indústria. Hi podran participar nens fins a edat infantil (1r i 2n ESO). Entre infants i adults, el JAB confia acostar-se als 1.000 inscrits.

Les inscripcions per a les curses es poden fer AQUÍ.

La prova resisteix, malgrat l’empitjorament de la pandèmia

Tot i l’augment de casos de Covid-19, Berga mantindrà la celebració de la Sant Silvestre. Això sí, s’establiran algunes mesures per adaptar les proves a la situació. Per exemple, la sortida de les persones participants es portarà a terme de forma esglaonada per evitar les aglomeracions.

Els corredors i corredores hauran de portar la mascareta abans i durant l’inici de la prova, així com en l’arribada a la meta, tenint en compte que el passeig de la Indústria és l’emplaçament on majoritàriament es concentra el públic per veure l’esdeveniment.

Fonts de l’organització han confirmat a l’Aquí Berguedà que limitaran la cursa de 5 quilòmetres a 500 participants. Al final de la prova, no hi haurà podi perquè els guanyadors i guanyadores rebran el seu trofeu tan bon punt arribin a meta.

X