Més de 700 persones gaudeixen dels Pastorets de Berga als carrers del nucli històric

La representació nadalenca s'ha celebrat aquest cap de setmana i el públic hi ha assistit en grups de 50 persones

Escena dels Pastorets de Berga al carrer. MARC ELIAS

Més de 700 persones han gaudit aquest cap de setmana dels Pastorets de Berga, que per segon any consecutiu han sortit del teatre per portar les escenes al carrer. Petites píndoles de la representació d'”El Bressol de Jesús”, de Serafí Pitarra, s’han repetit més de 14 vegades durant dues tardes, la de Nadal (25) i la de Sant Esteve (26).

Hi han participat una cinquantena d’actors i actrius amateurs de l’entitat. L’itinerari començava a damunt de l’escenari del Teatre Municipal, on la gent prenia part de l’escena de l’Infern on es desperta el Satan. Tot seguit, Josep i Maria guiaven al públic pels voltants de Sant Francesc, el Cinema Catalunya o el Casal Panxo on es podia veure el Portal de Betlem amb el naixement.

Vist el gran èxit de la venda d’entrades, que van quedar exhaurides en pocs dies, La Farsa va obrir ahir una sessió extraordinària a les nou de la nit. L’agrupació ho veu com una demostració de “les ganes dels berguedans de mantenir viva aquesta tradició amb més de cent anys d’història a la nostra ciutat”.

En un comunicat, la Farsa agraeix la confiança de tots els assistents així com a l’Ajuntament de Berga i altres col·lectius que han ajudat a tirar endavant altres aspectes logístics de la representació. A més, l’entitat confia que l’any vinent els Pastorets puguin tornar al teatre per representar tota l’obra, amb més de 150 actors, sobre l’escenari.

Fotos de les escenes d’aquest 2021, de Marc Elias

X