El Mallorca Island Festival defensa que el seu sorteig és real, però no té res a veure amb l’Escola Sant Joan

L'escola va enviar un comunicat a les famílies on advertia que, des del centre, no se'n sabia res; el festival matisa que les butlletes són vàlides, però les venen els alumnes de batxillerat que faran el viatge aquest any

Les butlletes del Mallorca Island Festival són per un sorteig real, però en cap cas tenen res a veure amb l’Escola Sant Joan de Berga. En les últimes hores, l’escola ha enviat un comunicat a les famílies del centre alertant que havien detectat joves de Berga que en venien, fent-se passar per alumnes de l’escola. En l’escrit, l’escola parlava directament d'”estafa” i defensava que ells no sabien res de les butlletes, però ara el Festival ha sortit al pas per aclarir que el sorteig és totalment real.

Fonts del festival han contactat amb l’Aquí Berguedà per matisar que les butlletes són vertaderes: cada persona que contracta el viatge al festival rep un talonari perquè pugui vendre les butlletes i abaratir el cost del viatge. Ara bé, l’experiència és per a joves de batxillerat, i en cap cas d’infants en edat escolar.

El festival ha afirmat que hi ha alumnes de Berga que enguany han pagat l’experiència i que, per tant, han rebut el talonari. Ara bé, en cap cas són de l’Escola de Sant Joan. Així doncs, hi ha joves de Berga que aniran de viatge al festival i que aquests dies estan venent les butlletes de manera lícita; el problema és que algunes butlletes han arribat a mans de nens que les venen en nom de l’Escola Sant Joan i això ha fet saltar les alarmes al centre.

Les mateixes fonts del festival defensen que el talonari és una eina que donen, des de fa anys, als seus passatgers per finançar part del viatge. A través de la venda de les butlletes, es rifa un creuer per a dues persones, una Smart TV, un telèfon iPhone 12 o Samsung Galaxy i una PS5 o una XBOX X Series.

X