L’oposició de Bagà vol aturar els pressupostos participatius fins que s’afini el sistema de votació

Els dos grups de l’oposició a l’Ajuntament de Bagà asseguren que el procés de resolució del pressupost participatiu de la vila s’ha d’aturar. Segons diuen en un comunicat, han detectat que no hi ha cap reglament on es determinin les condicions de participació, tampoc es garanteix l’anonimat del vot, pot votar qualsevol persona de qualsevol part del món, sense límits d’edat i tantes vegades com vulgui.

A banda, l’oposició recrimina que la fase de votacions només s’ha anunciat a través de les xarxes socials, i això entenen que exclou una part de la població de Bagà. L’Ajuntament ha destinat 15.000 euros als pressupostos participatius per tal que sigui la població qui triï a quines partides es destinen aquests diners.

L’oposició ha entrat una instància a l’Ajuntament demanant una reunió urgent del tribunal avaluador dels pressupostos participatius. Aquest tribunal es va constituir a l’inici del procés i està format per l’alcalde i un representant de cada grup municipal. De moment, continua oberta la fase de votació i la reunió del tribunal que demana l’oposició no s’ha convocat.

X