Salut comença a administrar a Berga les segones dosis a infants de 5 a 11 anys

De moment, només 3 de cada 10 berguedans d'entre 5 i 11 anys s'han vacunat, una xifra que va en la línia de les d'altres comarques de la demarcació

Comença l’administració de segones dosis de vacunes pediàtriques al Berguedà. Aquest divendres el Departament de Salut posarà segones dosis a infants de 5 a 11 anys a l’Hotel d’Entitats de Berga per primera vegada. Dimecres ja se’n van posar a Igualada i divendres, a banda de Berga, també en rebrà Manresa. Dimecres de la setmana vinent el vaccí arribarà als dos punts de vacunació de Vic.

De moment, 659 infants de 5 a 11 anys del Berguedà s’han posat la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19. Representen el 30,36% de la població d’aquesta mateixa edat que hi ha a la comarca, segons dades proporcionades pel mateix Departament de Salut. Per tant, ara com ara, només tres de cada 10 berguedans de 5 a 11 anys s’han vacunat.

Per vacunar els infants d’entre 5 i 11 anys en primera dosi cal demanar dia i hora a vacunacovidsalut.cat. En el cas de les segones dosis, se segueix el mateix procediment que en la vacunació d’adults: s’avisa a través d’SMS. La vacunació pediàtrica es fa en horaris diferents del de les persones de més de 12 anys o més. Així, els punts de vacunació pediàtrics a la RSCC són a l’Escorxador d’Igualada, al Palau Firal de Manresa, a l’Hotel d’Entitats de Berga i a la UVic i Vic Sud, però sense coincidir amb la vacunació d’adults.

Per als infants de fins a 11 anys s’administra una posologia específica d’una de les vacunes aplicades als adults (Pfizer/BioNTech – Comirnaty). La dosi administrada per a la franja d’edat d’entre 5 i 11 anys és un terç (10 mcg) de la que s’administra als adolescents i adults (30 mcg). A més, el Departament recorda que els infants entre 5 i 15 anys que no puguin anar a vacunar-se amb el seu pare, mare, tutor o tutora legal, hauran d’anar acompanyades d’una persona que porti signada l’autorització impresa que trobaran al portal canalsalut.gencat.cat.

Quan s’ha de vacunar un nen o nena que ja s’ha contagiat?

L’alta incidència de casos de Covid en població infantil en els mesos de desembre i gener ha generat dubtes sobre quan es pot apuntar un nen o una nena a rebre la segona dosi. En aquest sentit, Salut recorda que si un nen o nena és un cas positiu de COVID-19 no es pot vacunar. Tampoc ho pot fer si està realitzant una quarantena per contacte estret.

Si l’infant s’ha contagiat, haurà d’esperar 8 setmanes des que s’hagi recuperat de la malaltia. Si és contacte estret i ha fet quarantena, podrà fer-ho tan bon punt es desconfini.