Apareixen pintades a la Torre de la Petita

L'alcalde de Berga, Ivan Sánchez, assegura que l'Ajuntament denunciarà els fets, tot i que reconeix que serà complicat esbrinar qui hi ha darrere

La Torre de la Petita de Berga ha aparegut en les últimes hores plena de pintades. Pocs mesos després que s’hagi enllestit una nova fase de la seva restauració, el fortí ha estat víctima d’uns atacs vandàlics que l’Ajuntament ja ha anunciat que perseguirà fins allà on pugui.

L’alcalde de Berga, Ivan Sánchez, ha explicat a l’Aquí Berguedà que han estat coneixedors de les pintades en les últimes hores i sospiten que s’han fet en més d’un dia, tot i que els atacs han estat amb poc temps de diferència. Sánchez ha assegurat que l’Ajuntament denunciarà els fets als Mossos d’Esquadra per tal que investiguin el cas, tot i que ha admès que “serà complicat” esbrinar qui n’ha estat l’autor. “Una de les pintades sembla que pot ser un intent d’esvàstica i aquí entrem en temes que encara són més greus”, apunta l’alcalde.

L’Ajuntament també demanarà que s’intensifiqui la presència policial als voltants de la torre, que queda en un espai apartat de la ciutat i això dificulta que es pugui controlar en tot moment. L’alcalde ha lamentat que l’atac vandàlic arribi poc després d’enllestir una fase de restauració de l’espai i apunta que ja s’estan assessorant amb experts per estudiar què cal fer (i com) per esborrar les pintades preservant tots els valors patrimonials de la torre, que és un Bé Cultural d’Interès Nacional.