L’hospital de Berga adquireix dues lliteres motoritzades que faciliten el trasllat de pacients

Han estat cedides pel CatSalut i poden portar persones de fins a més de 300 kg de pes

L’hospital de Berga compta amb dues noves lliteres d’última generació, cedides pel CatSalut, que faran més fàcil el trasllat de pacients, tant per al mateix usuari com per als professionals. Estan dissenyades amb altes prestacions de mobilitat, ergonòmiques i versatilitat.

Les lliteres compten amb un accionament motoritzat avançat i les funcions elèctriques permeten als pacients realitzar ajustos per si mateixos sense necessitat de demanar assistència. A més, estan dissenyades per a pacients de fins a 306 kg de pes, disposen d’una autonomia que es preveu que duri entre 2 i 3 torns de 8 hores (equivalents a un ús constant de 4,5 hores amb un pacient de més de 300 kg movent-se a 3,5 km/h). Una altra de les prestacions és que, amb aquestes lliteres, es poden superar pendents de fins a un 10% de desnivell sense que hi hagi cap canvi en la velocitat del trasllat o la força que s’ha de fer per manipular la llitera.

L’objectiu és facilitar el transport, tractament, diagnòstic i comoditat del pacient, i contribuir també a promoure un treball més eficaç i més còmode per als professionals del centre.

X