El camp de futbol de Sant Jordi de Cercs canvia de nom: ara és el municipal Nacho del Moral

El ple de l’Ajuntament va aprovar, el passat dimarts, el canvi de nom del camp de futbol per homenatjar a Ignasi del Moral Juez, futbolista del poble que va morir fa unes setmanes

Nacho del Moral, a la dreta, al costat del futbolista professional Fran Mérida, al camp de futbol de Sant Jordi, el 2015. ARXIU PARTICULAR

El camp de futbol de Sant Jordi de Cercs canvia de nom. Ara es dirà camp de futbol municipal Nacho del Moral. Ho va aprovar, dimarts passat, el ple de l’Ajuntament de Cercs amb la voluntat d’homenatjar a Ignasi del Moral Juez, futbolista del poble que va morir als 40 anys a principis de març, víctima d’una llarga malaltia.

Els tres grups municipals de l’Ajuntament van presentar conjuntament la proposta perquè el camp de futbol municipal de Sant Jordi de Cercs passi a portar el nom del futbolista.

Del Moral va destacar, des de ben jove, per la seva capacitat en qualsevol vessant esportiu, molt especialment en la pràctica del futbol. Aquesta habilitat li va permetre un llarg periple en diferents clubs professionals tant catalans com d’altres indrets, fins i tot en un club mexicà.

Del Moral es va formar a les categories inferiors del Gimnàstic de Manresa i el Centre d’Esports Manresa. Ja com a sènior, va fitxar pel Figueres, la temporada 2003-2004, en un club on va militar durant molts anys, a Segona B. El futbolista de Sant Jordi ha destacat a tot arreu on ha jugat per la seva deliciosa cama esquerra. Va jugar a Mèxic, al Girona, l’Olímpic de Xàtiva, el Vila Joiosa, el Barakaldo, l’Sporting Maonès, el Badajoz, la Roda i el Prat.

En un comunicat, l’Ajuntament de Cercs destaca que “mai va deixar de tenir present les seves arrels i va acceptar ser entrenador, per les dues temporades que li va ser possible, de l’equip cadet del Sant Salvador de Cercs”. D’aquella temporada, l’Ajuntament recorda que “va dirigir l’equip amb un magisteri exemplar i va aconseguir pujar de categoria, sent beneficiaris del seus mètodes els jugadors que el van gaudir com a entrenador”.

X