Vilada, la Pobla de Lillet i Sant Jordi de Cercs se sumen, per primer cop, a les maratons per la lectura d’Òmnium

Durant tot el matí de divendres, s'han fet fins a nou maratons de lectura en paral·lel a la comarca, una xifra insòlita fins aquest any

Any històric per a les maratons per la lectura d’Òmnium Cultural. Aquest divendres al matí s’han fet totes i per primera vegada ha estat de manera simultània en nou punts del Berguedà. A Berga ja és la vuitena edició, a Gironella, Avià, Puig-reig i Guardiola és el tercer any; a Bagà és el segon, perquè l’any passat no s’hi va fer; i enguany s’ha sumat a la iniciativa la Pobla de Lillet, Vilada i Sant Jordi de Cercs.

A Berga, s’ha fet a la plaça Sant Joan durant tot el matí i és l’únic punt on la marató tindrà una segona jornada, aquest dissabte a la tarda (de 2/4 de 6 a les 8). A Gironella s’ha fet davant el Local del Blat, a Avià a la plaça de l’Ateneu, a Guardiola a la plaça de l’Ajuntament, a Bagà a la plaça Galceran de Pinós, a Vilada al parc dels Gronxadors, a la Pobla de Lillet a la plaça del Fort, i a Sant Jordi a la plaça del Primer Comte de Fígols.

L’any passat les maratons es van consolidar a la comarca, tot i l’absència de Bagà (que sí que n’havia fet en l’anterior edició). Se’n van fer cinc: a Berga, Gironella, Avià, Puig-reig i Guardiola de Berguedà. Aquest any la xifra no només s’aconsegueix mantenir, sinó que s’afegeixen tres punts nous al mapa i es recupera Bagà. Tot, per fer de pròleg de Sant Jordi, plantant-se davant un micròfon i llegint un text per farcir una mica més de català la diada del llibre, la rosa i el drac.

Fotos de les nou maratons / CEDIDES PER ÒMNIUM

Marató per la lectura a Berga. CEDIDA
Marató per la lectura a Gironella. CEDIDA
Marató per la lectura a Avià. CEDIDA
Marató per la lectura a Vilada. CEDIDA
Marató per la lectura a Puig-reig. CEDIDA
Marató per la lectura a Guardiola. CEDIDA
Marató per la lectura a Bagà. CEDIDA
Marató per la lectura a la Pobla de Lillet. CEDIDA
X