El govern de Berga creu que el conflicte entre plens i maces és “més a prop” de resoldre’s, però insisteix en la unitat política

La regidora de Patum, Roser Valverde, admet que va ser un dels temes de debat de la reunió del Patronat d'aquest divendres, però evita entrar en detalls i insisteix que s'està avançant tot i ser "una qüestió molt complicada"

Prudència verbal, un cop més, del govern de Berga a l’hora de referir-se al conflicte entre plens i maces de la Patum. Va ser un dels temes que es va tractar al Patronat d’aquest divendres, tot i no estar estipulat a l’ordre del dia, però el govern continua optant per la discreció en les negociacions i per unes declaracions públiques escuetes.

Segons la regidora de Patum, la principal conclusió del debat de l’últim Patronat és que el conflicte continua sent “una qüestió molt complicada de resoldre”, tot i que en els últims dies assegura que hi ha hagut avenços importants: “Crec que sí, som més a prop de resoldre-ho”. En declaracions a l’Aquí Berguedà, Roser Valverde ha assegurat que la voluntat del govern continua sent “resoldre-ho el més aviat millor”, conscients que el Ple de l’Ascensió és d’aquí a un mes i cal prendre determinacions per poder-se centrar en temes purament organitzatius.

Això sí, la regidora ha preferit esquivar els detalls sobre el debat al Patronat. En les darreres setmanes, segons han confirmat a l’Aquí Berguedà diverses fonts implicades en l’afer, s’ha iniciat un procés de mediació entre totes dues parts per arribar a un acord.

En l’àmbit polític, Valverde ha insistit que “no és un problema ni de la CUP ni d’ERC”, sinó de ciutat, i ha reiterat que “defensem que es resolgui amb unitat política”. L’oposició en les últimes hores s’ha desmarcat de les accions del govern per primera vegada des de l’esclat del conflicte i ha exigit que es prenguin “les decisions necessàries” de forma imminent.

Junts per Berga i el PSC també retreuen que no se’ls ha informat de totes les reunions que el govern ha fet en la gestió del conflicte, però la regidora ho nega: “Els hem anat informant i han estat partícips de tots els passos que hem anat fent, però tothom ha de poder dir el que pensa i opina, i ha estat sempre així en totes les reunions i converses que hem tingut”.