El carrer Major es vesteix de gala aquest dissabte per buscar la millor tapa del bolet

El concurs de tapes de la Berga Bolet tancarà una jornada frenètica d'activitats al carrer Major i rodalies, amb tallers, concursos, xerrades, exposicions... I l'ingredient estrella: els bolets

Dissabte esperadíssim al carrer Major de Berga. Torna la Berga Bolet i, amb ella, el concurs de tapes que cada tardor solia omplir de gom a gom l’eix més cèntric de la ciutat. És una de les cites marcades amb vermell en el calendari de la unió de botiguers, que continua al capdavant de l’organització de la jornada.

I l’edició d’enguany no és una qualsevol. És la primera que es pot celebrar amb total normalitat després de la pandèmia i ho farà, fins i tot, amb més força de l’esperada. El president dels comerciants, Xavi Orcajo, admet que esperaven “una represa més esglaonada”, però perceben que la gent té ganes de Berga Bolet i, de fet, un bon indicador és que el concurs de tapes comptarà amb més de 20 restauradors, una xifra similar a la de l’últim any abans de la pandèmia.

Una jornada per passar al carrer

Bergacomercial, en col·laboració amb l’Ajuntament de Berga, ha dissenyat una jornada per passar al carrer des de primera hora del matí fins a la matinada de dissabte a diumenge.

Al matí, al carrer Major i a les places de la zona hi haurà bestiari popular, concurs de pintura ràpida, venda de bolets cuits, exposicions de pintura, tallers infantils, parades, xerrades, jocs i, fins i tot una fira d’artesania a la plaça de Sant Pere.

Al migdia, a la plaça Maragall hi haurà un showcooking a càrrec d’Eduard Finestres, del restaurant Corpus. I a la tarda hi tornarà a haver tallers, paradistes, xerrades i exposicions per fer gana abans del moment més esperat de la jornada: el concurs de tapes del bolet.

Cada restaurador participant es col·locarà davant un comerç del carrer Major i el públic podrà tastar qualsevol de les tapes pagant 3 euros per cadascuna d’elles. Al final de la nit, a les 11, a la plaça Sant Joan, l’organització entregarà els premis a les millors tapes. L’autor de la millor rebrà 400 euros en vals de compra i el cuiner que hagi fet la segona més votada, en rebrà 200.

El concurs començarà a les 8 del vespre i s’allargarà fins a l’entrega de premis. Durant aquestes tres hores, hi haurà música en viu en tots els espais on s’oferiran tapes, amb els duets Bluebell, Tans Music i Sweet Blue Suit i els solistes Marc River, Cèlia Vila, Xènia i Biel Comas.

Consulta tota la programació de la Berga Bolet 2022 al Sortim, l’agenda cultural de l’Aquí Berguedà

X