Xavi Tomasa vola a l’Aragó en dos dies: marca personal als 10 km de Saragossa i guanyador de la Mitja de Barbastro

Amb la victòria a Barbastro, l'atleta de Berga es treu una espina clavada: hi ha participat set anys seguits, sempre ha quedat entre els 5 primers, però fins ara mai havia guanyat

Cap de setmana espectacular del berguedà Xavi Tomasa. Ha disputat dues curses, dissabte a Saragossa i diumenge a Barbastro. I en totes dues ha volat. A Saragossa, va proclamar-se subcampió de la Binter NightRun, clavant el cronòmetre en 30 minuts i 5 segons, la seva millor marca personal en una prova de 10 quilòmetres. I a Barbastro va guanyar la Mitja Marató, una cursa que corria per setè any consecutiu, però que fins ara la victòria sempre se li havia resistit.

La nocturna de Saragossa va ser d’un nivell espectacular. Tomasa va fregar la victòria, però es va haver de conformar amb la segona posició. El berguedà va travessar la línia d’arribada a només 10 segons del guanyador, Zakariya El Boubekraoui, que va ser l’únic participant capaç de baixar dels 30 minuts (29:55). Jesús Olmos va completar els llocs de privilegi, a quinze segons de Tomasa.

L’endemà, l’atleta de Berga va culminar la fita prenent la sortida d’una de les curses habituals en el seu calendari: la Mitja Marató de Barbastro. Hi ha participat cada any des del 2016 i sempre ha travessat la meta entre els cinc primers, però mai com a guanyador… Fins aquest any. A la setena, Tomasa s’hi va mostrar intractable i es va treure una espina clavada, deixant el cronòmetre en 1 hora, 8 minuts i 23 segons, gairebé un minut més ràpid que fa un any, quan va ser tercer. Alberto Puyuelo va ser segon, a mig minut de Tomasa, i Hamza Omari, tercer, uns deu segons més tard.

X