Milloren el camí cap a Sant Salvador de la Vedella per fer-lo més segur per als vehicles d’emergència

Quan puja el pantà, queda sota l'aigua; quan baixa, serveix als vehicles d'emergències per arribar al monestir. Però circular-hi és complicat pel mal estat i s'hi havia d'actuar constantment per fer-ho transitable

Dies d’obres al camí que porta al monestir de Sant Salvador de la Vedella. L’objectiu és millorar la seguretat dels vehicles d’emergència que hi hagin d’accedir quan sigui necessari. En concret, el Consell Comarcal ha encarregat actuar a un tram de 200 metres que es troba en molt mal estat: presenta un fort pendent i té molts forats i pedres soltes que dificulten la circulació dels cotxes.

El camí cap a Sant Salvador de la Vedella només té 20 metres d’asfaltat. Quan el nivell del pantà de la Baells és baix, serveix als vehicles autoritzats per arribar al monestir. Quan el nivell puja, queda sota l’aigua. El cas és que, fins ara, arribar-hi era una tasca complexa per als vehicles autoritzats.

D’aquí que el Consell hagi decidit fer-ne la pavimentació, “ja que d’aquesta manera augmenta la seguretat per quan hi hagin de passar els vehicles dels serveis d’emergència”, ha destacat el president del Consell, Josep Lara, de visita a la zona amb el conseller comarcal Pep Llamas. D’altra banda, el Consell ha defensat que l’obra també suposarà un estalvi, perquè actualment el mal estat d’aquest camí “genera despeses periòdiques de conservació i manteniment per mantenir-lo transitable”.

Els treballs que s’hi realitzen consisteixen en la neteja i desbrossada del terreny, el repàs de l’esplanada del camí, l’anivellació i compactació i la pavimentació amb formigó. El pressupost d’execució per contracte és de 26.151,42 euros.

676.695,85 en millores de camins el 2022

El president del Consell Comarcal, Josep Lara, ha recordat que aquesta obra s’emmarca dins del conjunt d’actuacions de millora i manteniment de camins per valor de 676.695,85 euros que gestionat l’ens comarcal aquest any, finançades pel departament de Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya a les comarques de muntanya i a l’Aran.

Les intervencions s’han dut a terme a 16 municipis de la comarca d’acord amb les peticions dels ajuntaments d’Avià, Castellar del Riu , Castellar de n’Hug, Fígols, Gironella, Gisclareny, La Nou, la Pobla de Lillet, Puig-reig, Sagàs, Olvan, Saldes, Sant Jaume de Frontanyà, Vallcebre, Vilada i Castell de l’Areny.

L’import d’aquesta inversió duplica el de 2021. Enguany s’ha pogut actuar a més municipis perquè les bases de la convocatòria han previst beneficiar les obres plurimunicipals.

Com que hi ha molta demanda, des de fa anys el Consell aplica una rotació per assignar els ajuts i poder intervenir en camins de tots els ajuntaments amb freqüència. Així, els municipis que se’n beneficien aquest any, el 2023 en quedaran fora.

X