Berga abaratirà l’aparcament en zona blava per menys d’una hora i encarirà els de llarga durada

Aparcar 15 o 30 minuts en zona blava serà més barat a partir de l'1 de gener a Berga, però per deixar el cotxe al mateix lloc més d'una hora caldrà gratar-se més la butxaca

A partir de l’1 de gener, aparcar en zona blava a Berga durant poca estona serà més barat que fins ara, però, en canvi, per deixar el cotxe al mateix lloc durant una hora o més caldrà gratar-se una mica més la butxaca. És una de les principals novetats que incorporen les ordenances que aquest dijous l’Ajuntament sotmet a aprovació al ple.

La regidora de Promoció Econòmica, Roser Rifà, ha explicat en una atenció als mitjans de comunicació que la proposta vol “afavorir el comerç local, millorar l’ocupabilitat de la zona blava i les rotacions de vehicles”. L’Ajuntament busca evitar que un cotxe s’estigui tot un matí o tota una tarda aparcat al mateix lloc de zona blava i ara les tarifes fan just el contrari: deixar el cotxe aparcat durant 30 minuts a un lloc et costa 70 cèntims i, per menys d’un euro més, pots deixar-li dues hores.

Les noves tarifes generals acabaran amb aquesta incoherència a partir d’any nou. Són aquestes:

 • 15min — 0,25 euros (fins ara 0,30 euros)
 • 30min — 0,50 euros (fins ara 0,70 euros)
 • 1h — 1 euro (fins ara 0,90 euros)
 • 1h30min — 1,60 euros (fins ara 1,30 euros)
 • 2h — 2,20 euros (fins ara 1,60 euros)
 • 3h — 3,70 euros (fins ara 2,40 euros)

A l’hospital també s’aplicaran aquestes tarifes, excepte a l’aparcament que hi ha a la vessant nord del centre (a la pujada que hi ha a tocar de l’entrada del pati de pedres de la part de darrere). Com fins ara, es destina a conductors que, per motius de salut, han de passar-se moltes hores a l’hospital. En aquest punt, la tarifa és de només 50 cèntims per 7 hores i 1 euro per tot el dia.

A banda, continuen existint les tarifes reduïdes per a comerciants o veïns de la zona. Per beneficiar-se’n caldrà acreditar-ho, presentant la documentació pertinent a l’Ajuntament. Les tarifes reduïdes són aquestes:

 • 20min — 0,10 euros
 • 30min — 0,15 euros
 • 1h — 0,30 euros
 • 1h30 — 0,50 euros
 • 2h — 0,65 euros
 • 3h — 1,10 euros

Canvi d’horari

A banda, i després de consensuar-ho amb el comerç, l’Ajuntament també aplicarà un canvi d’horari de la zona blava a partir d’any nou. En concret s’ajustaran els horaris a les hores en què els comerços estan oberts.

Fins ara, la zona blava es pagava de dilluns a dissabte de 9 del matí a 13.30 h i de 16.30 a 20 h. A partir de l’1 de gener, en canvi, l’horari de pagament serà de 9 a 14 h i de 17 a 20 h. Per tant, el tancament del migdia s’endarrereix mitja hora i l’obertura de la tarda, també.

X