Judit Vinyes serà la candidata de l’agrupació d’electors Berga Grup Independent

Altres noms de l'agrupació són els de Ramon Safont, Lluís Minoves, Susana Rodríguez, Miquel Amado, Marina Clusellas, Pere Fernández, Anna Enjuanes i Anna Aguilar

Nova alcaldable anunciada per a les eleccions del maig de l’any que ve a Berga. És Judit Vinyes i serà la candidata de l’agrupació d’electors Berga Grup Independent. L’associació ha presentat la seva número 1 en una jornada de portes obertes al seu nou local del carrer Major.

En l’acte també s’han donat a conèixer la desena de persones que acompanyen Vinyes en el projecte com a impulsores. Entre elles hi ha Ramon Safont, Lluís Minoves, Susana Rodríguez, Miquel Amado, Marina Clusellas, Pere Fernández, Anna Enjuanes i Anna Aguilar. Això sí, la mateixa Judit Vinyes ha recalcat que venen mesos de treball per intentar engreixar aquest grup i ha explicat que volen fer una llista de més de 17 persones: “Volem que sigui una llista oberta, sense posar cap límit”.

Pel que fa a la ideologia de l’agrupació, l’alcaldable ha insistit que no depèn de cap partit polític. Ha marcat distància respecte a totes les formacions i a la vegada no ha posat cap línia vermella per entendre’s amb qualsevol color. “Aniria en contra de la nostra visió. Volem atraure tota mena de sensibilitats i pensaments”, ha assegurat.

Un mapa de Berga farcit de xinxetes i una pissarra amb queixes

El nou local que l’agrupació ha ensenyat aquest dissabte per primera vegada és al mig del carrer Major, al costat de l’antic Forn Santa Anna. A la paret principal, l’agrupació hi ha col·locat un mapa de Berga gegant on els edificis i equipaments municipals estan destacats per colors. Al mapa també hi ha xinxetes que serveixen per ubicar les queixes que la població els ha fet. Per posar lletres a aquestes queixes, cal girar el cap i mirar a la pissarra de pòstits que hi ha davant. Abans de l’obertura de portes ja se n’hi podien llegir alguns que es referien a aspectes com la neteja de carrers, l’arranjament de voreres o la construcció de carrils bici.

La pissarra del local de l’agrupació, abans de l’obertura de portes. MARC CANTURRI

Vocació comarcal

L’alcaldable de la formació ha avançat que encetarà una roda de trobades amb la resta d’agrupacions d’electors de la comarca per estudiar si es pot construir un projecte comú o no. L’objectiu, ha dit, és analitzar vies perquè les agrupacions independents puguin ser encara més decisives al Consell Comarcal. “El nostre projecte es comença centrant a Berga, però vol treballar per tota la comarca”.

Moments després de l’obertura de portes del local. MARC CANTURRI

Qui és Judit Vinyes?

És nascuda a Berga i actualment hi continua vivint. Té 45 anys i fa més de 20 anys que té una empresa d’estudis geotècnics i topografia a la ciutat. Ha estat presidenta de l’AMPA de l’Escola Vedruna i integrant de l’ACEB Suma, entre altres col·laboracions amb associacions. Actualment encara és mentora de la Fundació Impulsa. I la de Berga Grup Independent serà la seva primera experiència en una llista electoral.

L’anunci de Vinyes no ha estat l’únic de la tarda en clau política a Berga. Minuts més tard de la presentació de l’alcaldable dels independents, Junts ha fet públic que Ramon Caballé ha estat ratificat per l’assemblea local com a candidat a la vara de Berga a partir del maig vinent.

X