Plaga de rates als contenidors de l’institut: l’Ajuntament tancarà l’illa un mes per exterminar-les

Durant aquestes setmanes l'illa quedarà fora de servei i l'Ajuntament demana que no s'hi deixin bosses ni residus "per motius de seguretat i per facilitar l’efectivitat del tractament"

L’illa de contenidors de la plaça Gernika de Berga, davant l’IES Guillem de Berguedà, quedarà tancada des d’aquest dijous, dia 10, i durant les pròximes quatre setmanes per ser fumigada. L’Ajuntament hi ha detectat una plaga de rates i hi actuarà “de forma intensiva” tant a l’interior com a l’entorn de l’àrea, gestionada pel Consell Comarcal. Del procés se’n diu ‘desratització’ i consisteix a exterminar els rosegadors mitjançant trampes i raticides, o impedir-ne la reproducció i el desenvolupament.

Durant aquestes setmanes de desratització, l’illa quedarà fora de servei. Per això l’Ajuntament demana que no s’hi deixin bosses ni residus “per motius de seguretat i per facilitar l’efectivitat del tractament”. Els usuaris i usuàries d’aquesta àrea de residus podran fer servir qualsevol de les altres tres habilitades a la ciutat: al polígon, a tocar de la comissaria de Mossos d’Esquadra i a l’entrada Berga Sud.

A banda, l’Ajuntament informa que, per a qualsevol qüestió o incidència relacionada amb l’àrea de l’institut, els veïns es poden adreçar al Consell Comarcal a través del telèfon 660 411 398 o l’adreça de correu electrònic triem@ccbergueda.cat.

Una actuació extraordinària

La desratització de l’illa de l’institut forma part del programa integral de control de plagues a la ciutat. Aquest programa contempla l’aplicació de tractaments periòdics de desratització al clavegueram municipal, però també actuacions de forma extraordinària com aquesta, quan es detecten focus d’aquesta plaga en els espais públics.

De fet, l’Ajuntament també actua sota demanda cada vegada que la ciutadania posa en coneixement dels serveis municipals la detecció d’una plaga de rosegadors a la via pública per tal d’iniciar el tractament en la zona afectada.

X