Quines són les millors rutes per practicar raquetes de neu a la Cerdanya?

Patrocinat

Practicar amb raquetes de neu és un excel·lent exercici que, a més, permet fer recorreguts turístics impressionants.

Sobre això, visitar la Cerdanya a l’hivern té l’avantatge de poder practicar aquesta activitat, que és molt divertida i vigoritzant. No dubtis a triar una ruta de raquetes de neu, que sigui adequada per a tu i el teu grup, per viure aquesta experiència inoblidable.

Rutes de La Molina

Al voltant de l’estació d’esquí de La Molina es desenvolupen moltes de les activitats a la Cerdanya per a principiants o per als que vulguin gaudir d’un recorregut tranquil i amb bons paisatges.

Si es tracta d’un grup familiar, on hi ha nens petits, es recomana contractar la ruta d’una hora de durada. Amb aquesta activitat, els nens més grans de 6 anys poden tenir una experiència que els pot acostar a la pràctica amb raquetes de neu, però sense cansar-los gaire.

Si no hi ha nens petits al grup, però es tracta d’una primera experiència, la ruta de 2 hores és perfecta. Amb aquesta ruta es pot experimentar i aprendre, mentre s’observen els paisatges més bonics.

L’excursió matinal està indicada per a turistes que ja han tingut experiències amb raquetes de neu i volen un recorregut amb més exigència. Amb aquesta ruta es gaudeix de l’emoció i adrenalina d’aquesta pràctica esportiva, que agrada a persones comunes i expertes a la vegada.

La ruta nocturna és una experiència molt especial que també es recomana molt.

Rutes de La Masella

Si voleu una pràctica de raquetes de neu a la Cerdanya més variada, els voltants de l’estació d’esquí de La Masella us la brindaran. Són recorreguts on el més important són els paisatges plens d’esplendor.

L’excursió de 2 hores és perfecta si vols alguna cosa tranquil·la amb un paisatge de somni. És un recorregut per zones pràcticament verges, on podrem observar la natura en tota la seva bellesa.

Les rutes circulars poden durar fins a 4 hores i són perfectes si vols fer molt d’exercici i sentir emocions fortes. Com totes les rutes, aquestes també estan envoltades de paisatges espectaculars.

Ruta al Llac de Passet

És una ruta suau, amb pocs pendents, perfecta per a turistes que volen gaudir dels paisatges i de l’ambient del llac.

La ruta dura unes 3 o 4 hores i és molt tranquil·la, les persones poden practicar amb raquetes de neu, sense fer gaire esforç i veient els paisatges impressionants de la zona.

Ruta al pic de la Mina

Aquesta ruta té diverses versions, però pels desnivells que hi ha, és recomanable per als que volen fer molt exercici.

A la travessia es pot gaudir de l’ambient del bosc de la zona, que proporciona una experiència inigualable.

Una cosa que els agrada a tots els que fan la ruta al Pic de la Mina és la vista en arribar al cim. Pot ser una bona panoràmica cap a Andorra, per exemple. Aquest és el premi perfecte per al recorregut de més de 10 quilòmetres, amb pendents de 775 metres.

Consells i recomanacions

  • Cal triar la ruta adequada per a les capacitats físiques que es tinguin. Cal recordar que la pràctica de raquetes de neu és un esport, i encara que hi ha rutes suaus, cal tenir certa condició física.
  • Cal vestir roba d’hivern, impermeable i amb tots els accessoris, és a dir, gorra, bufanda, guants, etcètera.
  • El calçat ha de ser tipus muntanya, o si no, sabates de trekking; en qualsevol cas, que subjectin bé els turmells. Si no són impermeables cal portar un altre parell i mitjons per canviar-se.
  • Les ulleres de sol amb protecció UV són indispensables.
  • El protector solar és molt necessari, cal aplicar-lo a les zones exposades abans de sortir.
  • La hidratació és important, ja que és una activitat física, cal portar aigua embotellada i alguna cosa per menjar.

Practicar amb raquetes de neu a Cerdanya és un excel·lent pla per passar un hivern inoblidable.

X