L’Ametlla de Merola homenatja aquest dissabte el bisbe Àngel Morta, que va morir fa 50 anys

Va néixer a la plaça del mercat de l'Ametlla l'any 1914 i va ser nomenat bisbe de Gubaliana l'any 62, però una llarga malaltia va provocar-li la mort, l'any 72

L’església de Sant Mateu de l’Ametlla de Merola serà l’epicentre, aquest dissabte, d’un homenatge al bisbe Àngel Morta i Fíguls, coincidint amb el cinquantè aniversari de la seva mort. Àngel Morta va néixer l’any 1914 al número 3 de la plaça del mercat de l’Ametlla i, després de tota una vida dedicada a l’església, va ser nomenat bisbe titular de Gubaliana i auxiliar de Madrid, l’any 65. Pocs anys després va patir una llarga malaltia que li va acabar provocant la mort, el 20 de juny del 1972.

Ara, per recordar-lo, els feligresos de l’església de Sant Mateu de l’Ametlla han organitzat un matí d’homenatge, amb una missa que començarà a les 12 del migdia i que oficiaran Marc Majà, vicari general del Bisbat de Solsona, Antoni Quesada, rector de Navàs, Merola i Sant Cugat del Racó, i rectors de parròquies veïnes. Després de la missa, Carles Cortina, Àngel Vilà i Xavier Parcerisa intervindran per exalçar la figura del bisbe Àngel Morta.

X