La Festa de l’Arròs de Bagà deixa enrere les restriccions i repartirà més de 2.500 racions a la plaça Porxada

Després que el 2021 la festa no es pogués celebrar a causa de la Covid-19 i el 2022 es van haver d’aplicar algunes restriccions, aquest 2023 l’àpat popular i tot el programa d’actes torna a la normalitat

La Festa de l’Arròs de Bagà tornarà a desenvolupar-se amb tota la seva esplendor. La celebració popular recupera la normalitat d’abans de la pandèmia i tindrà lloc el diumenge 12 de febrer amb la plaça Porxada com a escenari.  

Després que el 2021 la festa no es pogués celebrar a causa de la Covid-19 i el 2022 es van haver d’aplicar algunes restriccions, aquest 2023 l’àpat popular i tot el programa d’actes torna a la normalitat, tal com ha assegurat la regidora de Festes, Pilar Grille. Així doncs, els veïns, veïnes i visitants que ho vulguin podran degustar l’arròs a la mateixa plaça i recuperar, d’aquesta manera, la tradició d’aquest àpat. L’any passat l’arròs es va repartir en envasos individuals per facilitar que els assistents s’emportessin l’arròs a casa i evitar, d’aquesta manera, aglomeracions. Està previst que es reparteixin més de 2.500 racions d’arròs seguint la recepta tradicional de l’equip de cuiners i col·laboradors que fan possible aquesta celebració.

Les activitats s’iniciaran a les 10 del matí amb la Fira de Productes Artesans i d’Alimentació a la plaça Catalunya. De 2/4 de 10 fins a 2/4 de 2 el Local Social (situat rere el pavelló) acollirà la setena edició de la trobada de l’Associació de Col·leccionistes de Plaques de Cava de Bagà. Enguany, la cercavila dels gegants de Bagà s’iniciarà a les 11 del matí i davant de la Villa Montserrat. La colla local comptarà amb la presència del Cavall alat de Vila-seca, ciutat agermanada amb Bagà. A les 12 del migdia, l’Esbart Cadí protagonitzarà els ballets a la plaça Porxada que dansarà, entre d’altres, el tradicional Ball Cerdà. El repartiment de l’arròs serà a partir de 2/4 de 2.

Amb motiu del 50è aniversari de la Fundació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, una representació d’usuaris i usuàries de l’entitat participaran dels diversos actes de la festa de l’arròs des de la primera fila, acompanyant i col·laborant amb la colla gegantera de Bagà així com gaudint dels balls de l’Esbart Cadí de ben a prop.