Gironella traurà a concurs el primer tram de via verda del carrilet en les pròximes setmanes

És el camí entre Cal Bassacs i Viladomiu Vell i tot just és la primera de les quatre fases que permetran fer una via verda des de l'entrada sud fins a Viladomiu Nou. A més, es busca implicar Casserres, Olvan i Puig-reig per allargar el recorregut fins als 15 quilòmetres

Els tres aqüeductes que s'han format amb el pas dels anys: la C-16, l'antiga carretera i la via del carrilet. NIA ESCOLÀ / ACN

L’Ajuntament de Gironella preveu treure a concurs el primer tram de la via verda del carrilet aquest mateix febrer. L’Ajuntament ja té l’avantprojecte de l’itinerari des de l’entrada sud del municipi fins a Viladomiu Nou, l’execució es farà en quatre fases, però la idea és que s’hi impliquin Casserres, Puig-reig i Olvan per acabar allargant l’itinerari fins als 15 quilòmetres. Del tram del qual es disposa ja d’avantprojecte, la primera fase que veurà la llum serà l’itinerari entre les colònies de Cal Bassacs i Viladomiu Vell.

D’aquest tram, que es licitarà aquest febrer, ja se’n té el projecte executiu, amb un pressupost de prop de 250.000 euros, dels quals 200.000 es finançaran amb una subvenció dels pressupostos de l’Estat, pactada pel PDeCAT a canvi del ‘sí’ al pressupost proposat pel govern de Pedro Sánchez. La idea és que aquest primer tram sigui una realitat l’any que ve, el 2024.

“Un patrimoni del passat amb una mirada cap al futur”

El carrilet era una línia de ferrocarril que unia Manresa amb Berga i Guardiola de Berguedà. Un trajecte de prop de 70 quilòmetres que passava per les moltes colònies industrials que hi ha a la vora del Llobregat. En desús des de fa anys, en alguns llocs ha quedat totalment tapat per les infraestructures que s’han anat construint, però en d’altres, com a Gironella, encara es pot apreciar per on passava el tren.

Precisament per això, Gironella fa temps que treballa per convertir l’itinerari del tren en una via verda. Per a l’alcalde, David Font, amb la idea “es recupera un patrimoni del passat amb una mirada cap al futur”. I afegeix que la iniciativa permetrà “reconnectar les quatre colònies industrials del terme, redescobrir i donar a conèixer aquest llegat industrial”.

Amb la implicació del Konvent de Cal Rosal

El Konvent ha col·laborat en l’assessorament paisatgístic de l’obra, ja que es tracta d’un projecte de recuperació d’espais vinculats al patrimoni i a la història de les colònies industrials. En aquest sentit, han proposat que es respecti la vegetació ja existent i s’incorporin plantes de ribera de baix consum hídric. El despatx d’arquitectura Sideral és l’encarregat de dur a terme el projecte.

X