Les obres al Teatre Municipal no es faran fins al gener del 2024 per no afectar els Pastorets

La licitació dels treballs va quedar deserta (és a dir, que no s'hi va presentar ningú) en un imprevist molt comú darrerament als ajuntaments del país per l'increment de costos

Les obres per millorar la seguretat contra incendis del Teatre Municipal no es faran, com a mínim, fins al gener del 2024. La licitació dels treballs va quedar deserta (és a dir, que no s’hi va presentar ningú) en un imprevist molt comú darrerament als ajuntaments del país per l’increment de costos. I l’Ajuntament ha decidit destinar aquest 2023 a actualitzar el projecte i aprofitar per incorporar-hi millores com ara en l’entramat acústic. Així -ha dit el regidor de Cultura, Eloi Escútia– es calcula que els treballs s’ajornaran fins al gener del 2024, pensant sobretot en no afectar un dels moments més importants de la temporada al teatre: els Pastorets.

Amb el moviment, el govern deixa clar que aquest any no hi haurà canvis d’ubicació de la programació cultural a Berga i, per tant, tot el que es pugui fer al teatre, es farà al teatre. Escútia ho ha aclarit al final de la presentació de la programació teatral del primer semestre de 2023. Aquesta programació -ha explicat- inicialment estava prevista per fer-se en altres espais com la Sala Casino o el Teatre Patronat, ja que les obres al teatre hi coincidien de ple, però finalment es podrà fer al Municipal.

Millorar la seguretat del teatre

El projecte preveia l’enderroc del fals sostre actual del teatre i la formació d’un nou fals sostre autoportant i resistent al foc, convertint l’espai de sota coberta en un sector d’incendi independent de la platea del teatre.

Per fer efectiva la sectorització s’havia de crear un nou accés sota coberta des de la terrassa exterior situada sobre el vestíbul del teatre i instal·lar comportes tallafocs a tots els difusors de la climatització per aire del teatre.

A banda de millorar la seguretat de l’equipament, les actuacions havien de permetre disposar de nous accessos i sistemes de seguretat per accedir a les cobertes de l’edifici, fet que facilitaria futures actuacions de manteniment.

El finançament no està en risc. Gran part de l’obra s’havia de finançar amb una part dels diners que l’Ajuntament va rebre del Pla General d’Inversions (PGI) de la Diputació de Barcelona. La línia permet fer els treballs a principis del 2024 i, per tant, tot i l’Ajuntament, la font d’on treure els diners podrà ser la mateixa.

X