El cap de recursos humans de Berga diu que no va plegar pel retard dels sous, sinó perquè li va sortir una altra feina

El funcionari contradiu de dalt a baix les afirmacions que en el seu moment va fer el regidor Ramon Camps i constata que "la renúncia voluntària no té res a veure amb les complicacions de la nòmina de gener o amb un avís d'un hipotètic expedient disciplinari si no renunciava, que en cap cas ha rebut ni tan sols verbalment"

Ramon Camps, al centre de la imatge, durant el ple de juliol del 2022. MARC CANTURRI

El cap de recursos humans de l’Ajuntament de Berga defensa que no plega per l’endarreriment de les nòmines de gener, sinó perquè li ha sortit una altra feina a una altra administració. Fa gairebé dues setmanes, el 2 de febrer, una reunió urgent del personal de l’Ajuntament pel retard en el pagament dels sous va fer que el regidor de l’àrea, Ramon Camps, sortís al pas davant els mitjans de comunicació i apuntés directament el responsable de RRHH de la casa.

Camps va constatar que era el segon endarreriment que es produïa, que ja s’havia alertat al funcionari amb anterioritat que la demora no es podia repetir i que tenia decidit obrir-li un expedient disciplinari. Ara bé, el funcionari va presentar la renúncia voluntària i el regidor la va vincular directament a l’última incidència amb les nòmines. En el seu moment, i abans de publicar la peça amb les afirmacions del regidor, l’Aquí Berguedà va intentar, sense èxit, contactar amb el funcionari per tal que tingués opció a defensar-se de les acusacions de Camps.

Ara el cap de recursos humans ha adreçat un comunicat a l’Aquí Berguedà on assegura que “la renúncia voluntària no té res a veure amb les complicacions de la nòmina de gener o amb un avís d’un hipotètic expedient disciplinari si no renunciava, que en cap cas ha rebut ni tan sols verbalment”. Segons defensa, l’únic motiu ha estat “l’acceptació de l’oferiment d’un altre lloc de treball del mateix rang a una altra administració”, si bé no apunta quina és.

No deixar la feina “a mitges”

El treballador també afegeix que havia avisat de les seves intencions de deixar la feina, “com a mínim, des de l’agost del 2022”. De fet, assegura que si no ho ha fet abans és per “no deixar a mitges la negociació sindical i les convocatòries dels processos d’estabilització del personal interí i temporal, que poden acabar suposant el pas a fixos de 59 treballadors i que ja s’han publicat aquest setembre”.

L’endarreriment de gener, per problemes informàtics

El funcionari també reivindica que durant els dos anys i mig que ha treballat a l’Ajuntament de Berga ha signat les nòmines a temps. En aquest sentit, defensa que l’endarreriment de gener ha estat “fruit d’incidències tècniques i de programes informàtics fora del departament de recursos humans”. De fet, assenyala que “portava advertint des de principis de mes als seus responsables que els nous canvis de criteri no motivats ni avisats amb cap antelació instaurats aquest gener en procediments interns a escala tècnica suposarien un alentiment del procés de la nòmina que implicaria necessàriament arribar amb molt poc marge a final de mes”.

X