Arriba el millor Torneig Ciutat de Berga de la història, amb Barça, Espanyol, Vila-real, Osasuna, Osca, Llevant i la Damm

Tots aquests equips participaran a la fase final, que es disputarà a partir de diumenge al matí. Ara bé, a banda, hi haurà quatre places més que es disputaran en una fase prèvia, dissabte.

Mai abans hi havia hagut un cartell tan potent al Torneig Ciutat de Berga com el que hi ha en la novena edició que se celebra aquest cap de setmana. El Club Esportiu Berga continua consolidant el seu diamant -centrat en la categoria benjamí- i, enguany, hi haurà més estructures professionals que mai entre els equips participants. No hi faltaran habituals com el Barça i l’Espanyol, però tampoc el Vila-real, l’Osasuna, l’Osca, el Llevant o la Damm. També hi serà el Berga, com a amfitrió, el Mercantil, la UD Montecarlo de Saragossa, l’Atlètic Segre, l’EDF Logronyo, l’equip de la Federació Andorrana, el Torelló i, fins i tot, un equip internacional: la selecció japonesa.

Una fase prèvia més berguedana

Tots aquests equips participaran a la fase final, que es disputarà a partir de diumenge al matí. Ara bé, a banda, hi haurà quatre places més que es disputaran en una fase prèvia, dissabte. Aquesta fase prèvia la disputaran 12 equips, però només 4 aconseguiran el bitllet per a la fase final de diumenge. El director esportiu del torneig, Sergi Torrabadella, ha celebrat que, per primer cop, en aquesta fase prèvia no només hi ha l’Atlètic Gironella com a representant berguedà, sinó que també hi participa la Unió Esportiva Avià: “Estic molt content que aquest any puguem tenir l’Avià i espero que en les pròximes edicions la resta de clubs de la comarca s’animin a donar l’oportunitat als seus jugadors”.

Els quatre equips que superin la fase prèvia se sumaran als 16 que ja estan classificats directament per al torneig de diumenge. En total, els 20 equips participants es dividiran en quatre grups de 5 equips cadascun. I els dos millors classificats de cada grup passaran a la fase final, que es disputarà diumenge a la tarda.

Rebuda a les estructures professionals

Aprofitant que aquest any hi ha més equips amb estructura professional, el CE Berga ha organitzat una festa de rebuda per a tots ells. Serà dissabte al vespre, amb un sopar per a tots els equips vinguts de lluny a les instal·lacions del club. Siles Events s’encarregarà d’amenitzar la vetllada, que començarà a dos quarts de 9 del vespre i s’allargarà fins a la 1 de la matinada.

Després, jugadors i famílies aniran a dormir, ja que l’endemà tocarà matinar per començar a jugar la fase final. I l’organització ha hagut de fer un autèntic trencaclosques per encabir les més de 2.000 persones que s’espera que passin pel camp en tot el cap de setmana. L’Hotel Berga Park és ple; l’Estel, també; i Cal Candi; i Cal Marçal… Fins i tot hi ha gent en allotjaments de Bagà i en cases rurals. I el president del club, Joan Noguera, ho té clar: “Si tinguéssim tres hotels més, els ompliríem segur”.

El conseller comarcal d’Esports, Abel Garcia, ha celebrat que “un any més el torneig situï en el mapa estatal de futbol tant Berga com la comarca” i ha reivindicat “el suport incondicional” de la institució comarcal per fer-ho possible. Garcia ha apuntat, a més, que “si anotem els noms i els deixem escrits en una pissarra, d’aquí a 15 o 20 anys seran jugadors que marcaran la història del futbol de Primera Divisió”.

Prec a la gent de Berga perquè vagi al camp a peu

Enguany el CE Berga tornarà a comptar amb el Consell Comarcal del Berguedà com a coorganitzador, i també amb l’Ajuntament de Berga, que entoma el rol per primer cop. Precisament, des de l’Ajuntament, el regidor d’Esports, Isaac Santiago, ha apuntat que en aquesta última setmana s’ha fet “un esforç extra” perquè “no falli res i tinguem les instal·lacions de la millor manera possible”.

Especialment preocupa la quantitat de vehicles particulars que es poden acumular a la zona esportiva diumenge. Dissabte no tant, perquè la majoria d’equips que venen a disputar la fase prèvia ho faran amb autobús i ja tindran un espai reservat al carrer de la Justícia, a tocar del camp de futbol. Però per evitar els col·lapses de diumenge, Santiago ha demanat a la gent que viu a la ciutat que aprofiti el bon temps que s’espera per acostar-se al camp de futbol a peu.

De cara a les famílies que venen de fora, l’organització ha fet arribar uns dossiers a cada família perquè tingui clar quins espais d’aparcament hi ha a la ciutat. Dissabte, a més, hi ha la rua de Carnaval a la ciutat, però els partits de futbol de la fase prèvia acabaran a les 4 i, per tant, el moviment de cotxes i persones no hauria de ser un problema perquè la rua comença a les 5 de la tarda.

“Més d’un equip de Champions vol venir al torneig”

El Ciutat de Berga és un autèntic huracà a la zona. Però l’organització no en té prou. De fet, apunten que si no han crescut més, és perquè no poden a nivell logístic. “Hi ha més d’un equip de Champions que s’ha interessat a venir al torneig”, ha assegurat el director del torneig, Sergi Torrabadella. I no es descarta que en el futur ho puguin fer.

Però perquè això passi, calen millores a les instal·lacions. El camp annex de gespa que l’Ajuntament ha promès al club ho podria solucionar. “El torneig faria un salt molt important, seria un abans i un després. Segurament dissabte eliminaríem la fase prèvia i ho faríem tot en una fase única, amb més grups, més equips, més caps de sèrie, i durant tot el cap de setmana”. Però cal un camp més i que el torneig es pugui desenvolupar en tres camps de futbol-7, en lloc dels dos actuals.