Cara a cara electoral per investir la primera alcaldessa de la història de Puig-reig

Les dues candidatures que es presentaran a Puig-reig tindran dones al capdavant de la llista: Elisabet Teixidor, a ERC, i Eva Serra, a Junts

Puig-reig investirà la primera alcaldessa de la història del municipi aquest estiu. És un dels titulars assegurats de les eleccions del 28 de maig. Puig-reig tindrà dues candidatures i totes dues seran encapçalades per dones. Elisabet Teixidor agafa el relleu de l’actual alcalde, Josep Maria Altarriba, com a primera espasa d’ERC al municipi. I la regidora Eva Serra ocuparà el primer lloc de la llista de Junts, un rol que fins ara tenia Araceli Esquerra.

Els dos candidats: de números 4 a números 1

Curiosament, tant Teixidor com Serra eren la número 4 de la seva respectiva candidatura, l’any 2019. A banda d’Altarriba, Elisabet Teixidor tenia per sobre Alba Camps, que va acabar deixant l’Ajuntament per convertir-se en diputada al Parlament, i Cristian Pérez, que aquesta vegada no formarà part de la llista de titulars però figurarà a la candidatura com a últim suplent.

Els republicans van presentar la seva llista aquest dissabte passat, a Puig-reig. La número 2 de Teixidor serà la també regidora del govern actual Rosa Garcia i el número 3, Josep Campos, que a banda de ser regidor, és president del partit a Puig-reig i Secretari d’Organització a nivell comarcal. I per darrere, pràcticament tot nou: Salvi Balmaña, Jéssica Caballero, Antonio Romero, Aïda Homs, Adrià Vilaseca, Sílvia Freixa, Montse Garcia i Josep Maria Altarriba. Els cinc primers noms s’estrenen a la candidatura; els tres últims repeteixen.

La llista també assegura una tercera baixa al ple de l’Ajuntament, a banda de la de l’alcalde Altarriba (que només entraria si ERC suma tots els regidors del ple) i la de Cristian Pérez. L’altre pas al costat és el de Jesús Subirats, el regidor de Cultura els últims vuit anys, que aquesta vegada no formarà part ni de la llista de titulars ni del grup de suplents.

A més, ERC va aprofitar la presentació de la llista electoral per avançar que es presentaran a les eleccions amb la marca Amb Tu Fem Puig-reig.

La llista de titulars que presentarà ERC a Puig-reig, amb la marca Amb Tu Fem Puig-reig. ERC

Junts detalla les primeres novetats

Mentrestant, l’alternativa a l’actual govern també es comença a perfilar. Divendres al vespre Junts va presentar com a alcaldable Eva Serra. Va ser en un acte a La Sala, on Serra va conversar amb la diputada al Congrés i coordinadora de la delegació de Barcelona del partit, Pilar Calvo.

Divendres, però, només es va presentar la candidata. La resta de noms que l’acompanyaran es donaran a conèixer aquest dissabte, dia 22, en un altre acte a La Sala. Això sí, el partit n’ha avançat un parell a les xarxes i tots dos són novetats respecte a la llista de fa quatre anys: el tècnic Ramon Maria Rosell i l’estudiant Marina Esclusa.

Junts, a més, també ha detallat que -com ERC- tindrà marca pròpia a les eleccions: Avancem Junts.

Eva Serra, a l’esquerra, de gris, conversant amb Pilar Calvo, a la dreta, de negre. JUNTS
X