Patrocini Canal revalida l’alcaldia a Avià

Patrocini Canal serà l’alcaldessa d’Avià quatre anys més. L’agrupació d’electors Som Avià ha estat la llista més votada a les eleccions al municipi: ha recollit 756 vots, el 71,25% dels emesos, mentre que ERC, amb Josep Subirana al capdavant, n’ha obtingut 270 i continuarà a l’oposició, amb 3 regidors.

Aquests resultats arriben després d’un mandat en què Som Avià ha governat còmodament amb majoria absoluta. Des del 2019, l’agrupació d’electors ha tingut vuit de les onze cadires del ple, mentre que ERC ha segut a les altres tres. Ha estat la primera legislatura que Som Avià ha pogut manar en solitari.

El 2011 va debutar en uns comicis, va empatar a regidors amb CiU i es va repartir els quatre anys de mandat amb els convergents: Patrocini Canal -que ja era l’alcaldable dels independents- va manar els dos primers anys i, després, va passar la vara a Llorenç Altozano. El 2015 Som Avià va guanyar les eleccions, però no va aconseguir la majoria absoluta i va pactar amb ERC (5+3) per deixar CiU a l’oposició (3). I el 2019 va aconseguir una majoria que, ara, ha revalidat.