“Recicla per elles”: la campanya que proposa lluitar contra el càncer de mama a través del reciclatge

La iniciativa impulsada per Ecovidrio va obtenir un benefici de 6.000 euros en la passada campanya i aquest any espera a arribar a una xifra de 10.000 euros

El Berguedà participarà en una campanya que té l’objectiu de recollir fons per la lluita contra el càncer de mama. El Consell Comarcal i l’Ajuntament de Berga s’han adherit a la iniciativa “Recicla vidre per elles” que promou Ecovidrio. Es tracta d’una campanya d’àmbit estatal que arribarà a més de 140 ciutats, entre elles Berga.

Aquesta campanya es basa en la implementació d’un contenidor de vidre de color rosa als pobles i ciutats que formin part de la iniciativa. Tots els beneficis que es treguin del reciclatge dels envasos acumulats als containers durant el mes vinent aniran destinats a la investigació que lluita contra el càncer de mama. A Berga, aquest contenidor està ubicat a l’encreuament entre el carrer Gran Via i el Passeig de la Pau, i hi serà fins al dia 20 de novembre.

Víctor Luna, tècnic de gerència d’Ecovidrio a Catalunya ha dit que “8 de cada 10 envasos de vidre van al contenidor i que 9 de cada 10 persones que pateixen càncer de mama superen la malaltia, i que amb aquesta campanya, es pretén aconseguir un 100% d’envasos reciclats i de pacients curats”.

S’espera obtenir uns 10.000 euros amb la campanya

Luna també ha explicat que “l’any passat es van obtenir uns 6.000 euros de benefici a tot l’estat, i que aquest any, es vol arribar a una xifra de 10.000 euros”.

A la presentació de la campanya també hi han assistit Jesús Calderer, conseller comarcal de Residus, Erminia Altarriba, regidora de l’Ajuntament de Berga i Aurora Fernández, presidenta de Ginkgo, que ha estat molt contundent amb les seves declaracions, dient que “aquests gests haurien de fer-se durant tot l’any i no només en moments puntuals, ja que el càncer de mama és la primera causa de mort per les dones a nivell mundial”.

Jesús Calderer, ha animat a tothom a apropar-se al contenidor i ha mostrat les intencions del Consell Comarcal de portar aquesta campanya a més pobles de la comarca.