L’arribada de la T-Mobilitat al Berguedà s’endarrereix fins al 2024: què hi perd la comarca?

La instal·lació de la maquinària per llegir les targetes no s'ha fet dins del termini esperat i la implementació de la T-Mobilitat s'ajorna fins al gener

Les comarques de la setena corona metropolitana hauran d’esperar-se fins al 2024 per disposar de la T-Mobilitat i la T-Jove. La integració tarifària que s’havia de dur a terme al Berguedà, el Ripollès i el Solsonès aquest 2023 no s’implementarà i s’ajornarà fins a l’any vinent.

L’anterior conseller de Territori, Juli Fernández, va anunciar el passat mes de març que les comarques d’aquesta setena corona, “quedarien integrades al sistema tarifari de l’Autoritat del Transport Metropolità”, ja que ara mateix, aquestes comarques tenen una integració tarifària parcial i queden apartades de bona part dels títols de mobilitat dels quals disposen els usuaris que fan servir el transport públic a partir del Bages.

La instal·lació dels lectors de targetes que seria necessària per a la implementació de la T-Mobilitat i la T-Jove, però, no s’ha complert, i per tant és inviable dur a terme la integració de la setena corona al sistema sense aquesta maquinària.

Què hi perd el Berguedà?

Sense la T-Mobilitat, els més perjudicats són sens dubte els joves, ja que amb la T-Jove a preu reduït, haurien pogut moure’s sense límit per qualsevol punt de les sis primeres corones per un preu de 40 euros al trimestre.

Fonts del Departament de Territori han confirmat a l’Aquí Berguedà que l’endarreriment de la T-Mobilitat “ha estat causat per la complexitat de la instal·lació de la maquinària necessària, però que a principis de gener, la setena corona podrà comptar amb els títols de mobilitat corresponents”.

X