La Berga-Rasos-Berga i la Berga Trail es fusionen per crear un únic cap de setmana de proves

Els Mountain Runners i el Club Esquí Berguedà s'alien per organitzar un cap de setmana —27 i 28 d'abril— que mantindrà la BRB i la BQB i que recuperarà la cursa vertical fins a la Figuerassa i la mítica marató de muntanya de Berga.

Instant de la BRB 2020. MARC ELIAS

Fusió històrica en el calendari de curses de muntanya del Berguedà. La Berga-Rasos-Berga i la Berga Trail es converteixen en un únic cap de setmana farcit de proves a l’entorn de Berga i amb la plaça de Sant Pere com a epicentre de la majoria de sortides i arribades. Serà el 27 i 28 d’abril i certificarà la unió en l’organització dels Mountain Runners del Berguedà i el Club Esquí Berguedà, amb la col·laboració del JAB.

Es consoliden (i es recuperen) els formats més clàssics

El cap de setmana —que es batejarà amb un nou nom en els pròxims mesos— comptarà amb diverses proves tant dissabte com diumenge, amb un denominador comú: els formats més clàssics.

Dissabte al matí hi haurà les curses infantils, que es faran a Corbera, i que adoptaran el nom de Corre Xics Corbera. A la tarda hi haurà una de les grans novetats del nou format: la Vertical Figuerassa, una prova vertical de 4,5 quilòmetres entre la plaça de Sant Pere i la Figuerassa que s’havia fet anys enrere i que ara es recupera.

Diumenge, però, està encaminat a ser el gran dia del cap de setmana. I és que serà el torn de les proves de més envergadura. Hi haurà la Berga-Rasos-Berga en el seu recorregut habitual i per 26è any. També es disputarà la Berga-Queralt-Berga, que convida els participants a fer un recorregut circular sortint des del centre de la ciutat i recorrent els millors paratges de la serra de Queralt, abans de tornar a entrar a la ciutat.

I es recuperarà la marató de muntanya de Berga. Es va crear l’any 2004 i va arribar a ser l’escenari de la Copa del Món en les seves quarta i cinquena edició. Es tracta d’una prova de més de 42 quilòmetres de recorregut i 3.000 metres de desnivell que porta els corredors a Queralt, els Rasos de Peguera i la serra d’Ensija. A partir del 2021, la prova es va reinventar i, de fet, la Ultra Ensija de 60 km que es va crear estava inspirada, en part, en el seu recorregut. Ara es recupera el format més emblemàtic.

Els propers passos: obertura d’inscripcions i tria de nom

L’organització de la prova té previst obrir inscripcions en els pròxims mesos. De moment, només ha anunciat el ventall de proves que hi haurà al cartell perquè els participants puguin pensar-se en quina s’inscriuen.

A banda, queda pendent decidir el nom que farà de paraigües del nou cap de setmana de curses. “Volem escoltar què en pensa la gent”, asseguren des de l’organització. Per això, conviden els berguedans a dir-hi la seva a través de les xarxes socials o bé a posar-se en contacte amb qualsevol dels clubs organitzadors per traslladar-los idees.

X