La campanya commemorativa del 25-N al Berguedà posa l’accent en els drets sexuals i reproductius de les dones

Una dotzena de municipis de la comarca s'han adherit a la campanya

El Berguedà commemora el Dia Internacional per a l’eliminació de les violències contra les dones, sota el lema “Això va de drets”. Enguany es volen donar a conèixer els drets sexuals i reproductius, i visibilitzar que la seva vulneració és violència masclista.

Aquesta proposta s’ha elaborat des de la subcomissió de prevenció del Protocol per a l’Abordatge Integral de les Violències Masclistes del Berguedà, integrada per diferents serveis del territori. L’objectiu és posar el focus en els drets a l’hora d’abordar les violències masclistes, ja que atempten contra els drets humans. La campanya consisteix en la divulgació d’aquesta informació a les xarxes socials del Consell Comarcal del Berguedà i els ajuntaments i entitats participants i també mitjançant díptics que estaran disponibles en diferents serveis i recursos.

Dotze municipis implicats

Una dotzena de municipis del Berguedà participen a la campanya: Berga, Gironella, Puig-reig, Bagà, Borredà, Cercs, Gósol, Guardiola, Saldes, Sant Julià de Cerdanyola, Vallcebre i Vilada. Ajuntaments i entitats de dones s’han sumat a la commemoració del 25 de novembre, organitzant una trentena d’activitats que tindran lloc durant els mesos de novembre i desembre. La programació inclou activitats diverses com tallers, obres de teatre o monòlegs, entre d’altres, adreçades a diferents públics.

L’objectiu de les diferents activitats és contribuir a l’erradicació de les violències masclistes. Per aquest motiu es fa una crida la ciutadania a participar-hi per prendre consciència, conèixer les causes i les diferents manifestacions d’aquestes violències, exercides contra les dones, únicament pel fet de ser dones, incloent-hi les dones i nenes trans.

Funcions del musical “Alan” per 950 alumnes i professors de la comarca

Dins dels actes del 25-N, s’han programat dues sessions del musical “Alan” al teatre Municipal de Berga. Estan adreçades a l’alumnat i professorat de secundària dels centres educatius de la comarca. Tindran lloc divendres, 17 de novembre, al matí. Es preveu que uns 950 nois i noies i docents de 4t d’ESO, 1r de Batxillerat, CFGM i PTT-PFI assisteixin  a les representacions fruit de la col·laboració entre el Consell Comarcal del Berguedà i de l’Ajuntament de Berga. L’ens comarcal finança la funció i el transport de l’alumnat dels instituts de Bagà, Gironella i Puig-reig, mentre que l’ens local assumirà el cost de la sessió adreçada als centres educatius de la capital berguedana.

“Alan” és un musical que s’inspira en la vida d’Alan Montoliu, un noi de disset anys que per culpa de l’assetjament escolar i la transfòbia que pateix, decideix suïcidar-se.

X