L’etapa més decisiva de la Volta a Catalunya 2024 serà la del Berguedà, amb inici a Berga i final a Queralt

Serà dissabte 23 de març, just abans de l'etapa final a Barcelona, i en l'última de les tres arribades en altura de l'edició d'enguany.

Pas de la Volta a Catalunya a tocar de Berga, l'any 2019. MARC CANTURRI

Ja és oficial: l’etapa reina de la Volta a Catalunya 2024 serà la que recorrerà el Berguedà. Començarà a Berga, que no era al recorregut de la prova des del 1959, i acabarà al santuari de Queralt. Entremig, els participants recorreran els principals ports de muntanya de la comarca en una etapa que té tots els números de ser decisiva pel que fa a la distribució del podi final.

L’organització de la Volta ha fet públic aquest dijous l’ordre de les set etapes que conformaran la cita d’enguany. El director, Rubén Peris, ja va avançar en la presentació de l’etapa a Berga el setembre que seria “una etapa decisiva” i l’anunci d’aquest dijous ho confirma de ple. L’etapa a Berga serà la penúltima de la cita, dissabte 23 de març, just abans de la tradicional etapa de cloenda amb sortida i arribada a Barcelona, diumenge 24.

Els canals oficials de la Volta ja pronostiquen “una veritable jornada de muntanya que promet un gran espectacle esportiu, paisatgístic i d’afició per convertir-se en una de les etapes claus de la cursa”.

https://twitter.com/VoltaCatalunya/status/1742844109738414113
https://twitter.com/AjuntamentBerga/status/1742849350437417254
https://twitter.com/LePuncheur_/status/1742865761008316698

Set dies de ciclisme per tot el país

Serà la 103a edició de la Volta i tindrà, per segon any consecutiu, tres arribades en altura. A banda del final a Queralt, també hi haurà una cloenda d’etapa a Vallter i una altra a Port Ainé. Per tercer any seguit, Sant Feliu de Guíxols serà la gran sortida de la prova i també el final de la primera etapa.

Mataró també repeteix com a punt d’inici d’etapa per vuitè cop en els últims deu anys. Serà en una segona jornada que portarà els ciclistes al cim de l’estació de Vallter. La tercera jornada també serà de muntanya i unirà Sant Joan de les Abadesses —que torna a la prova cinquanta anys després— i l’estació de Port Ainé. El quart dia començarà a Sort i finalitzarà a Lleida, que no acollia una etapa des de l’any 2013. L’endemà, els ciclistes sortiran des d’Altafulla i acabarà a Viladecans. Tot plegat serà el pròleg de l’etapa berguedana, la sisena, amb inici a Berga i final a Queralt. L’últim dia de cursa serà, com sempre, amb inici i final a Barcelona.