La pluja fa la guitza als Reis: cavalcades al Berguedà han hagut d’adaptar el recorregut a última hora per trobar aixopluc

Els xàfecs que tantes setmanes s'han fet esperar han caigut la tarda de les cavalcades, i això ha posat a prova la cintura de varis ajuntaments de la comarca.

Vendaval d’imprevistos en diverses cavalcades del Berguedà per culpa de la pluja. Els xàfecs que tantes setmanes s’han fet esperar han caigut la tarda de les cavalcades, i això ha posat a prova varis ajuntaments. La majoria han adaptat el recorregut per trobar refugi per als Reis Mags. No hi ha hagut cap poble que hagi suspès del tot l’arribada dels Reis, però sí que s’han limitat tant com s’han pogut els actes a l’aire lliure.

A Gironella, els Reis havien d’arribar pel riu, però les condicions meteorològiques ho han impedit. Degut a la pluja s’ha modificat el recorregut i Ses Majestats han arribat a l’església de Santa Eulàlia.

A Puig-reig, els Reis no han desfilat pel municipi. Després de la baixada del turó de la Senyera s’han dirigit directament al pavelló, on han rebut a tots els infants.

Avià ha estat un altre exemple de cavalcada que ha patit canvis d’última hora. La desfilada pel municipi ha quedat suspesa i els tres Reis han arribat directament a l’Ateneu, on s’ha fet la rebuda. Això sí, el repartiment de regals a domicili s’ha pogut fer més d’hora que altres anys.

A la Pobla de Lillet, la rua s’ha suspès parcialment. Els Reis no han passat pels barris de les Coromines, el Firal i la Plana.

A Cercs, s’ha canviat alguns punts finals de les visites a les urbanitzacions. En concret, tots aquells que eren a l’aire lliure. Així, a la Rodonella els Reis han acabat al Local Social; a Cercs, també; i a Sant Jordi, al pavelló.

I a Cal Rosal, els Reis han anat directament al teatre, sense fer la cavalcada pel poble.