L’espectacle de la fàbrica dels regals serà a l’església de la plaça de Sant Pere de Berga per refugiar-se de la pluja

També canvien els horaris: les quatre funcions s'endarrereixen mitja hora i seran entre les 6 i dos quarts de 8 del vespre. Inicialment s'havia de fer a la plaça de la Creu.

L'avançament de l'espectacle que l'actor Eudald Feliu va fer per la Puríssima. AJ BERGA

L’espectacle La fàbrica dels regals de Berga es trasllada finalment a l’església de Santa Eulàlia, a la plaça de Sant Pere davant el risc de pluja durant la representació. S’havia de fer a la plaça de la Creu mentre la cavalcada de Reis circuli per la ciutat, però l’Ajuntament ha decidit reubicar-la a l’interior de l’església per esquivar la pluja.

A més, s’endarrereixen mitja hora les quatre funcions previstes. La primera no serà a les 17.30 h, sinó que començarà a les 18 h. A partir d’aquí cada mitja hora s’iniciarà l’espectacle. La darrera funció serà a dos quarts de 8 del vespre i coincidirà amb l’arribada dels tres Reis a la plaça de Sant Pere. Melcior, Gaspar i Baltasar entraran a l’església per supervisar el procés de creació dels regals.

Una rebuda màgica i teatral  

La fàbrica dels regals és un espectacle breu creat per Laura Corominas i Natàlia Urbieta. “Ens vam remetre a la nostra infància, a allò que haguéssim volgut veure quan érem petites. Ens interessava saber com era cada departament d’aquesta fàbrica de regals que imaginàvem”, va explicar Corominas el dia de la presentació de la funció.

La regidora de Festes, Ermínia Altarriba, va detallar que la iniciativa va sorgir de la necessitat de “generar interès i aportar més litúrgia, teatralitat i magnificència a l’arribada de Ses Majestats, els Reis d’Orient”. La història estarà conduïda per quatre personatges, però n’hi intervindran set. “És una píndola autoconclusiva que tindrà una durada de quinze minuts i permetrà completar l’imaginari que tenim de la cavalcada de reis per fer-la més bonica i espectacular”, avança Corominas.