Caminada contra el càncer infantil de Berga: Ginkgo torna a fer una crida a la solidaritat, el 3 de març

Les inscripcions per la caminada s'obren aquest dissabte, 17 de febrer, i es tancaran dimecres 28. Per apuntar-s'hi, cal adreçar-se a la botiga de Ginkgo del carrer Major de 5 a 7 de la tarda.

Fa quinze anys que Ginkgo es va constituir i en tot aquest temps han recaptat més de 45.000 euros per a la investigació del càncer infantil. Aquest any ho tenen tot en marxa per seguir engreixant la xifra i, d’entrada, aquest març, organitzen la sisena edició de la caminada solidària contra el càncer infantil, a la serra de Noet. Com cada any, la caminada arrencarà i acabarà al mateix punt, a la plaça de la Font del Ros, i tindrà un recorregut d’uns 6 quilòmetres.

L’inici de la caminada serà a les 10 del matí i, com cada any, els participants que facin la reserva amb antelació gaudiran d’un entrepà calent després de la caminada, cortesia de diversos establiments adherits a Bergacomercial. Són el Forn l’Espurna, Forn Can Curtichs, Pabevsa, Embotits Casa Fígols, Casaladeria Guixé, Cansaladeria Guitart, Cansaladeria Casafont, Carnisseria Marmi, Carnisseria Rosell i Cansaladeria Colell.

Les inscripcions s’obriran aquest dissabte, 17 de febrer, i es tancaran dimecres, 28 de febrer. S’hauran de fer presencialment a la botiga de Ginkgo (carrer Major, 8) de 5 a 7 de la tarda. Per als menors de 8 anys, el donatiu de la inscripció és de 3 euros i per a la resta, de 10 euros.

Un 80% dels fons per a la investigació són privats

La presidenta de Ginkgo, Aurora Fernández, ha posat èmfasi en el fet que, segons l’Hospital Sant Joan de Déu, gairebé el 80% dels fons que reben per investigar el càncer infantil procedeixen de donacions d’entitats com la seva o bé de donacions de particulars. Fernández ha assegurat que això hauria de fer repensar moltes coses a l’administració pública i ha recordat que, a diferència del càncer en adults, en l’infantil no es pot prevenir de cap manera perquè no va associat a mals hàbits: “No beuen, ni fumen, i pateixen el càncer en un moment de creixement físic i mental”.

En la mateixa línia, la regidora de Drets Socials de Berga, Andrea Corominas, ha recalcat que el càncer infantil és considerat una malaltia minoritària perquè correspon a un de cada 200 casos de càncer. Però ha apuntat que cada any hi ha 164 casos nous i, per això, diu, “hi hem de posar tot el nostre esforç”. Corominas també ha recordat que “un de cada cinc nens se’n va per culpa de la malaltia i és precisament per ells pels qui hem del lluitar”.

Tant Corominas com l’alcalde, Ivan Sànchez, han coincidit que l’administració pública “s’ha de posar les piles” per destinar més diners a la investigació. L’alcalde ha admès que “quan sentim les xifres, ens n’adonem que potser no estem en un bon moment o, com a mínim, que som lluny del país ideal on ens agradaria viure”. De Ginkgo, Sànchez n’ha destacat la implicació personal, més que la recaptació: “Cal destacar les hores que passen acompanyant a qui ho demana, ja que moltes vegades és més important l’acompanyament que el mateix tractament”.