Arnau Montiel i Lorena Cubillas es coronen a la primera BRB sota el paraigua de Les Clàssiques

Daniel Cazalla i Anna Pujol s'emporten la recuperada marató de muntanya de Berga; i Nil Alonso i Rut Cordoba guanyen la Berga-Queralt-Berga.

Arnau Montiel, durant la BRB. FEEC

Arnau Montiel i Lorena Cubillas s’han adjudicat la primera edició de la Berga-Rasos-Berga (BRB) sota el paraigua —mai millor dit— de Les Clàssiques, la fórmula amb la qual Club Esquí Berguedà i Mountain Runners del Berguedà han batejat la seva unió d’esforços en un mateix cap de setmana de proves. La BRB, la 26a, ha estat la prova estrella d’un cap de setmana passat per aigua que ha atret mig miler de corredors a les muntanyes dels voltants de Berga.

Montiel, del CE Torelló, va dominar a plaer la BRB. Als Rasos, ja treia més de dos minuts d’avantatge als seus principals perseguidors i va travessar la línia d’arribada amb gairebé sis minuts de marge respecte el segon classificat. El temps, estratosfèric: 26 quilòmetres en 2 hores, 13 minuts i 40 segons. El segon classificat va ser Xavi Sebastià, del Club Alpí Virtual, amb un temps de 2 hores, 19 minuts i 35 segons. El tercer esglaó del podi va ser per a David Dalmau, del CCE Caldes de Montbui, amb una marca de 2 hores, 22 minuts i 49 segons.

En l’apartat femení, Lorena Cubillas va clavar el cronòmetre a les 3 hores, 15 minuts i 8 segons, amb una cursa molt solvent. La gran disputa va ser per la segona plaça, entre Thais Pentinat i Elena Pueyo. Pentinat va arribar a Berga abans, amb un temps de 3 hores, 26 minuts i 6 segons, i amb un marge de mig minut respecte a Pueyo.

En total, uns 300 participants van prendre la sortida des de la plaça de Sant Pere, diumenge, de bon matí, en una prova que també va comptar amb el suport de la FEEC i que, de fet, era puntuable per la Copa Catalana de Curses per Muntanya que organitza l’ens federatiu.

Poc més de 5 hores per completar una senyora marató

Pel que fa a la marató de muntanya, el gran guanyador va ser Daniel Cazalla, amb una marca també estratosfèrica de 5 hores, 3 minuts i 5 segons. Ferran Barceló va ser segon, a només un minut i 7 segons del guanyador; i Bernat Tarrés va completar el podi, arribant a Berga només 3 minuts i 25 segons després de Cazalla.

En categoria femenina, Anna Pujol es va mostrar intractable i va travessar la línia d’arribada abans que ningú, amb un temps de 5 hores, 53 minuts i 55 segons. Ho va fer amb molta més autoritat que el guanyador masculí: Raquel Picón, la segona classificada, va arribar a Berga uns 26 minuts més tard; i Alisa Prokhorova va tancar el podi, a uns 28 minuts de la guanyadora.

Nil Alonso i Rut Cordoba, els campions de la prova curta

1 hora, 14 minuts i i 12 segons. Aquesta és la marca de Nil Alonso, el campió de la Berga-Queralt-Berga que també es va disputar diumenge. Alonso, però, va haver de suar de valent fins a l’últim metre per aconseguir-ho: Marc Parisé va arribar enganxat a ell, a només un segon; i Roc Bartoló va ser tercer, a 2 minuts i 22 segons del guanyador.

En l’apartat femení, Rut Cordoba va pujar a l’esglaó més alt del podi, clavant el cronòmetre a 1 hora i 35 minuts. La segona classificada va ser Laia Rubio, que va arribar 7 minuts i 44 minuts després; i la tercera, Alicia Ruiz, a 8 minuts i 14 segons.

David Soler i Anastasia Davydova guanyen la vertical a la Figuerassa

Dissabte es van disputar les proves infantils al pla de Corbera i també la recuperada vertical entre Berga i la Figuerassa. El guanyador d’aquesta prova va ser David Soler, que va completar el recorregut en poc més de 33 minuts. Marc Bernades i Toni Baños van completar el podi. En l’apartat femení, victòria per a Anastasia Davydova, amb una marca de 42 minuts i 14 segons, per davant de Laia Conesa i Aitana Domènech.