Les atraccions de Patum canvien d’ubicació: seran a la rasa dels Molins i implicaran canvis de sentit del trànsit

Els dos últims Corpus s'han ubicat a l'esplanada de terra de davant del Rincón Gallego, al final del passeig de la Indústria, en una reubicació provocada per la programació dels concerts a la plaça Cim d'Estela.

Les atraccions, a la ubicació que van tenir durant la Patum del 2022 i la del 2023. M. CANTURRI

Les atraccions de Patum canvien de lloc. No seran a tocar del passeig de la Indústria, tal com ha passat històricament per Corpus, sinó que s’ubicaran a la part nord de la rasa dels Molins. Ho ha confirmat al ple d’aquest dijous la regidora Promoció Econòmica i Festes, Ermínia Altarriba, a pregunta de la portaveu de BeGI, Judit Vinyes.

Ha estat a la part final de la sessió. Vinyes ha explicat que, fa unes setmanes, el govern va convocar els portaveus de l’oposició per explicar-los la possibilitat d’encabir les atraccions a la part nord de la rasa dels Molins, però ha retret que l’associació de veïns de la zona no en sap res, a falta de menys d’un mes per l’inici de la festa.

En la resposta, Altarriba ha confirmat que el canvi d’ubicació tira endavant i que tot just la setmana passada es van iniciar les negociacions amb els propietaris de les atraccions per ajustar l’espai que necessiten.

Durant el debat també s’ha apuntat que el canvi d’ubicació implicarà canvis de circulació a la zona. Vinyes ha insistit que, a parer seu, els veïns haurien d’haver participat en el procés i se’ls hauria d’haver informat, atès que hi haurà carrers on s’anirà “en direcció contrària a l’habitual”. L’alcalde, Ivan Sànchez, ha dit que reunirà els veïns en les pròximes setmanes i que ho encaixaran, i ha matisat que és una zona que pot suportar les modificacions puntuals dels sentits que es faran per Corpus.

Un efecte dels concerts de Barraques de Patum

Les atraccions de Patum tornen a canviar d’ubicació, dos anys després de la darrera sacsejada. En les dues últimes edicions de la festa, s’han ubicat a l’esplanada de terra del Restaurant Rincón Gallego, molt a prop del parc de bombers de la ciutat, en un canvi que va propiciar el fet que a la plaça Cim d’Estela (l’habitual emplaçament de les atraccions) s’hi passessin a organitzar els concerts de Barraques de Patum.

Ara, el govern opta per un nou canvi i els allunya uns metres del passeig de la Indústria. Per arribar-hi, els visitants hauran de baixar pel carrer Lluís Millet i agafar la cruïlla del Gran Via fins a arribar a la part nord de la rasa dels Molins. La primera atracció serà a 250 metres del centre del Vall.